Muntanya

Les condicions meteorològiques obliguen Kilian Jornet a ajornar la travessa del Montblanc

Condicions meteorològiques adverses han obligat Kilian Jornet a ajornar la travessa del Montblanc, primera de les fites del seu ambiciós projecte "Summits of my life".

Actualitzat
Condicions meteorològiques adverses han obligat Kilian Jornet a ajornar la travessa del Mont Blanc, primera de les fites del seu ambiciós projecte "Summits of my life".

Segons ha publicat el mateix Jornet al lloc web del projecte: "Al final no podrà ser aquest dimarts... Quan ja estava tot llest, després d'una nit i matí de tràfec entre la preparació del material i les trucades a meteoròlegs, guardes dels refugis, Stéphane, Sébastien ... les condicions es presentaven difícils. Precipitacions fins a les 3-4 de la matinada, cosa que ens donava una finestra molt curta, i entre 40-50 cm de neu fresca a la muntanya, cosa que, sumat al fort vent (60-70 km/h a 4800 m), ens faria alentir el pas i fer perilloses algunes pendents. Decisió presa, no sortirem. La propera finestra de bon temps, una mica mes gran, està anunciada per a finals de la setmana que ve... allà estarem!"

Cal recordar que el repte "Summits of my Life" comença aquest estiu amb dues travesses integrals que preveuen fer el cim del Mont Blanc. Es tracta d'un repte no intentat mai abans i que servirà per donar a conèixer la nova aventura de Kilian Jornet i el seu esperit, que l'ha de portar a coronar entre altres el Matterhorn, l'Elbrus, l'Aconcagua i l'Everest. L'aventura culminarà l'any 2015 amb l'ascensió a l'Everest sense xerpes, sense cordes fixes, sense oxigen i amb el repte de baixar de les 22 hores i 29 minuts. Sens dubte, una experiència només a l'abast d'un superatleta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut