Madrid

Les borses europees reboten l'endemà de les pèrdues per la crisi grega

De la depressió a l'eufòria. Les borses, que ahir s'ensorraven, ara reboten. Veuen més a prop el rescat internacional de Grècia i han rebut amb alces els bons resultats que han presentat importants companyies. L'Ibex-35, que en els darrers dos dies havia perdut un 7%, es recupera una mica i defensa els 10.400 punts en una jornada en què ha arribat a assolir una alça del 2,87%. L'acord de les institucions internacionals amb Grècia podria enllestir-se en els pròxims dies, però continua viu el risc de contagi a la resta de països amb problemes. És per això que el món econòmic espanyol torna a reclamar al govern reformes urgents.

Actualitzat
La majoria de parquets europeus cotitzen a l'alça aquest dijous malgrat la crisi grega i la rebaixa de la qualitat del deute d'Espanya. Això sí, la pujada als parquets europeus és moderada i els inversors estan molt pendents de l'evolució de la situació grega.

La borsa de Milà ha obert un 0,21% a l'alça i se situava als 22.125 punts, mentre que la de Londres ha pujat un 0,09%. El parquet de Frankfurt ha registrat també una pujada d'un 0,16% en la seva obertura, mentre que la borsa de París ha retrocedit un lleuger 0,10%. D'altra banda, l'Ibex-35, que dimarts va perdre un 4% i que aquest dimecres també va tancar en negatiu, es recupera lleugerament aquest dijous i defensa els 10.100 punts.

Les borses han obert a l'alça malgrat la crisi grega i que aquest dimecres l'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's va rebaixar la qualitat del deute d'Espanya a llarg termini fins a AA des de AA+ amb perspectiva "negativa, fet que deixa oberta la possibilitat de noves retallades de ràting a mitjà termini.

La decisió arriba just l'endemà que S&P va rebaixar la nota del deute grec a la categoria de "bons porqueria" i la de Portugal a A- des de A+, amb una perspectiva "negativa" per als dos països. La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha enviat un missatge de confiança a la ciutadania i de tranquil·litat als mercats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut