Barcelona

Leopoldo Pomés exposa més de 50 anys després les fotografies de "Barcelona 1957"

La Fundació Foto Colectania mostra per primera vegada el projecte sencer de "Barcelona 1957", que el fotògraf va fer per encàrrec de l'editor Carlos Barral. El conjunt no s'havia vist mai en públic sencer perquè l'editorial va pensar que donava una imatge "fosca i dura" de la ciutat.

RedaccióActualitzat
La Fundació Foto Colectania exposa per primera vegada el projecte sencer de "Barcelona 1957", de Leopoldo Pomés. La mostra recull les imatges que el fotògraf va fer a la capital catalana per encàrrec de l'editor Carlos Barral. Tot i que la mostra inclou algunes fotografies molt conegudes, bona part del material exposat és inèdit.

El conjunt sencer no s'havia exposat mai ja que, segons el director de la fundació i comissari de l'exposició, Pepe Font de Mora, els comercials de l'editorial van creure que donava una visió "fosca i dura" de la ciutat.

El mateix Pomés ha explicat que, per elaborar el projecte, es va dedicar a recórrer tots els racons de Barcelona, des de la Rambla, "el passeig més bonic del món", fins al de Verdú, amb els carrers sense asfaltar.

"Barcelona 1957" va retratar la vida de persones anònimes que, amb els anys, ja no ho són tant. Per exemple, l'artista ha revelat que l'home que apareix al costat de la porta del bar Casa Almirall d'una de les fotografies era el pare de l'escriptor Terenci Moix.

Pomés ha reconegut que, si avui hagués de repetir l'encàrrec, no sabria com posar-s'hi, sobretot a la Rambla. "Els tindria per corbata perquè, què faig avui a la Rambla? Una denúncia? I és que clama el cel o a l'infern que aquest passeig estigui ple de botigues de records, en què es venen barrets mexicans, o hi hagi estàtues vivents i una aglomeració de gent, que fa impossible passejar-hi", s'ha queixat.

La mostra es podrà veure fins al 26 de gener del 2013.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut