Futbol

Leo Messi, Xavi Hernández i Cristiano Ronaldo aspiren a guanyar la FIFA Pilota d'Or 2011

Leo Messi opta a rebre la seva tercera Pilota d'Or consecutiva després que aquest migdia s'ha sabut que ell és un dels tres finalistes que aspiren a ser guardonats amb el títol de millor futbolista europeu del 2011. Després de rebre el premi les dues últimes temporades, l'argentí surt com a favorit per reeditar el guardó, encara que aquest cop Xavi Hernández i Cristiano Ronaldo seran els seus rivals en la votació definitiva. Amb 24 anys, Messi aspira a igualar tres mites com Cruyff, Platini i Van Basten, com els únics jugadors que posseeixen tres Pilotes d'Or. Els resultats se sabran el pròxim dia 9 de gener en una cerimònia que se celebrarà a Zuric.

Actualitzat
L'empremta blaugrana no només és a la final de la Pilota d'Or -una tònica, per cert, habitual els últims anys, només cal recordar el segon lloc aconseguit per Andrés Iniesta la temporada passada-, sinó també en les nominacions al millor entrenador del 2011. Entre els tres tècnics aspirants hi ha Josep Guardiola, que repeteix nominació. Els altres dos candidats són Sir Alex Ferguson i José Mourinho.

Leo Messi també és protagonista en la nominació al millor gol del 2011, ja que la seva diana contra l'Arsenal en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada passada és un dels tres finalistes. Els altres dos són una tisora sublim de Rooney en el derbi entre el Manchester United i el City i un altre golàs de Neymar contra el Flamengo.

"Hi som perquè hem guanyat"

Pep Guardiola s'ha referit a aquestes nominacions expressant que sí els dos jugadors i ell són a les llistes és perquè el Barça ha guanyat. Guardiola ha afegit que no és considera "més preparat que d'altres entrenadors" pel fet d'haver estat escollit.

També hi ha nominacions de la UEFA

La UEFA també ha fet pública avui la llista defintiva de candidats a l'onze de l'any, i la principal sorpresa no afecta als jugadors sinó a la banqueta. José Mourinho no ha estat escollit entre els cinc millors entrenadors, que són Guardiola, Villas-Boas, Ferguson, Klopp i Rudi García. Pel que fa als jugadors, n'hi ha 8 del Barça (Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Xavi, Iniesta i Messi) i sis del Madrid (Casillas, Marcelo, Coentrao, Ozil, Di Maria i Cristiano Ronaldo).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut