Barcelona

L'aposta d'Educació per la digitalització de les aules s'estén a 600 centres de Secundària

El 7 de setembre comença el curs escolar, i 600 centres de Secundària, la majoria públics, introduiran els ordinadors portàtils entre els alumnes de primer i segon d'ESO. Aquests centres s'afegiran als 70 instituts que el curs passat van participar en el pla pilot. El professorat, que s'ha estat preparant abans de l'inici del curs, planteja alguns dubtes respecte a la implantació de les noves tecnologies, mentre que el Departament d'Educació té clara la seva aposta pels continguts digitals.

Actualitzat
El Departament d'Educació té clara la seva aposta pels continguts digitals a l'aula. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, s'ha mostrat positiu davant la introducció de les noves tecnologies i ha assegurat que "Catalunya, en aquest terreny, va certament per endavant".

Però el professorat, que s'ha estat preparant aquests últims dies, planteja alguns dubtes respecte la implantació de les noves tecnologies, ja que apunten que la motivació de l'alumnat davant els portàtils no es tradueix sempre als resultats acadèmics.

Aquest canvi ha despertat crítiques de la indústria editorial, que creuen que els llibres de text digital els comportaran una reducció dels ingressos anuals. A diferència de l'any passat, en què només una editorial oferia llibres digitals, aquest curs n'hi ha 39. Ofereixen paquets de llibres de totes les assignatures a 30 euros, que enguany subvenciona el Departament d'Educació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut