Barcelona

L'alemany Tilbert D. Stegmann, fundador de la Biblioteca Catalana de Frankfurt, rep el Premi Internacional Ramon Llull

El catalanòfil alemany Tilbert Dídac Stegmann, fundador de la Biblioteca Catalana de Frankfurt, ha rebut aquest dijous el Premi Internacional Ramon Llull pel conjunt de la seva obra. Stegmann, des de fa molts anys impulsor de la difusió de la llengua i la cultura catalanes al seu país, dirigeix una càtedra de catalanística a la Universitat de Frankfurt i dirigirà a partir de l'octubre vinent l'Estudi d'Investigació Catalanística, finançat per l'Institut Ramon Llull.

Actualitzat

Til Stegmann va néixer a Barcelona, de pares alemanys, l'any 1941. El 1969 va tornar a Catalunya per raons acadèmiques, i de retorn a Alemanya es va dedicar a popularitzar l'estudi de la llengua i la cultura catalanes, cosa que li va valer l'any 1985 la Creu de Sant Jordi, la primera que es donava a un alemany.

Professor de la Universitat de Frankfurt, va fundar la biblioteca catalana d'aquesta ciutat, que té més de 30.000 volums en català. L'any 1994 va organitzar el Congrés Internacional de Catalanística de Frankfurt, ciutat que l'any que ve acull com a convidada la cultura catalana amb motiu de la coneguda Fira del Llibre. Cal recordar que Alemanya és el país amb més lectorats de català, un total de 23.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut