Rasquera

L'alcalde de Rasquera diu que la detenció de la responsable de l'Associació Cannàbica no és casual

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, troba sospitosa la detenció de la responsable de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum. Pellissa considera que l'arrest no és casual ara que el poble estudia l'opció d'acollir la plantació de marihuana. L'alcalde també critica les declaracions del fiscal de Tarragona, que sosté que només una autorització administrativa per a ús mèdic permetria legalitzar la plantació de Rasquera. Bernat Pellissa creu que tot plegat respon a una estratègia de pressions sobre el projecte. Assegura que, malgrat tot, no els aturaran.

RedaccióActualitzat
Bernat Pellissa manté en peu el projecte de la plantació de marihuana a Rasquera malgrat els moviments policials i judicials. L'alcalde d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre considera que les actuacions que posen en dubte la legitimitat del projecte són una estratègia per desprestigiar el camí que ha obert el poble.

Pellissa assegura que el "joc polític" no els "ve de nou" i denuncia "pressions polítiques i de tota mena" per fer "por de cara a l'ajuntament i por de cara a la gent del poble". L'alcalde afirma que "sap greu aquesta casualitat" però afirma que treballarà per donar informació i rebatre les acusacions.
 
Les declaracions de Pellissa responen a la detenció de la responsable de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ACBDA) per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Hi ha quatre persones més imputades en els fets. A més ha transcendit una altra detenció al febrer d'aquest any també relacionada amb el tràfic de drogues. En aquest cas, la fiscalia demana el sobreseïment del cas.

El cop policial contra ACBDA arriba després de les declaracions del fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, que va assegurar que el projecte de Rasquera només podria ser legal si aconsegueix una autorització administrativa per a ús mèdic per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Pellissa ha respost a Jou que l'ajuntament és conscients d'aquesta qüestió i que l'associació ja sabia que havia de demanar el permís.

El ple de l'Ajuntament de Rasquera va aprovar el passat 29 de febrer exercir de mediador en la cessió d'una finca privada de set hectàrees a l'Associació Cannàbica per plantar marihuana en una superfície de 500 m2 i rebre així 1,3 milions en dos anys i crear 40 llocs de treball. De moment, el projecte continua en peu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut