Horta de Sant Joan

L'alcalde d'Horta de Sant Joan reitera que els comandaments van relaxar la vigilància

El conseller d'Interior, Joan Saura, compareixerà dimarts que ve al Parlament per donar explicacions sobre l'incendi i l'extinció del foc. Ho farà arran de les veus que s'han sentit aquests dies contra l'actuació dels bombers. Des del govern s'ha respost amb contundència a les crítiques de l'alcalde d'Horta de Sant Joan i alguns veïns del municipi en el sentit que els bombers van donar per controlar el foc i es van relaxar durant el dia de dimarts. Saura i el secretari general d'Interior, Joan Boada, ho han negat i han recordat que hi ha quatre membres del cos morts. L'alcalde, Àngel Ferràs, ha puntualitzat que les crítiques són per als comandament i no pas per als bombers.

Actualitzat
Els retrets són per als encarregats de la coordinació de les tasques, és a dir, els comandament, i no pas per als bombers per als bombers que lluiten cos a cos amb el foc. Això és el que ha respost Àngel Ferràs, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, el municipi més afectat per l'incendi que crema als Ports des de dilluns al vespre, a l'encesa defensa del cos de Bombers de la Generalitat que aquest dimecres feia Interior.

Ferràs ha puntualitzat que el "toc d'atenció" només ha anat dirigit als comandaments, ja que l'actuació dels bombers que treballen sobre el terreny ha estat "excel·lent, d'un 20 sobre 10". Tot i això, s'ha refermat en les crítiques que hi va haver "una certa relaxació".

L'alcalde considera que els encarregats de les tasques de coordinació havien d'haver estat "més atents" a les condicions meteorològiques, especialment a un canvi en la direcció del vent. "El vent és un factor dominant, i s'ha d'estar molt atent davant de qualsevol inclemència del temps", ha afirmat.

El conseller Joan Saura ha decidit comparèixer dimarts que ve al Parlament per explicar l'actuació dels bombers. Tant ell com Joan Boada, secretari general d'Interior, han afirmat amb contundència que els bombers no van donar mai per controlat el foc i que en cap moment es van relaxar.

Els bombers han tancat files i han afirmat que qui parla de relaxació s'equivoca. I des de l'oposició, Artur Mas diu que ara tocar apargar el foc i que ja arribar l'hora d'analitzar com s'han desenvolupat les coses, uns fets que seran investigats pel jutjat de Gandesa, que ha obert diligències per la mort dels quatre bombers.

El govern també ha estat contundent a l'hora de defensar el fet que no es permetés que els veïns col·laboressin en les tasques d'extinció com alguns asseguren que sí que han fet en altres focs més petits.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut