Barcelona

La web de la gigafoto es col·lapsa en la seva estrena

L'ANC havia de penjar a les 17.14 d'aquest dimarts el muntatge fotogràfic de la Via Catalana. La pàgina especialment habilitada per a l'ocasió s'ha col·lapsat per l'elevat nombre de visites. No ha estat fins al cap d'unes hores que s'hi ha pogut accedir amb normalitat.

RedaccióActualitzat

La gigafoto de la Via Catalana, que es va fer l'Onze de Setembre passat, s'ha fet pública aquest dimarts. Es tracta del muntatge fotogràfic que encadena tots els participants de la cadena humana de la Diada de l'any passat, que va sumar un milió i mig de persones des del Pertús fins a Alcanar pel litoral.

La gigafoto es pot consultar a través de dos canals. El primer, la web gigafoto.assemblea.cat, i el segon a El Punt Avui Televisió. La web de l'ANC s'havia de carregar a les 17.14, però l'accés ha estat complicat. Les nombroses visites que ha rebut la pàgina l'han col·lapsada i han impedit durant hores que les imatges poguessin veure's correctament.

L'ANC, des del seu compte de Twitter, ha assegurat que els informàtics estaven fent tot el possible per solucionar la incidència.

La gigafoto arriba set mesos després de la Diada perquè, segons l'Assemblea, les feines per editar tot el material fotogràfic han estat més complexes del que preveien.

El principal escull per elaborar-la

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el coordinador de la iniciativa, Galdric Peñarroja, ha explicat que la dificultat principal per elaborar la gigafoto ha estat el moviment de la càmera en desplaçar-se al llarg dels 400 quilòmetres. "A cada fotografia, a banda que la gent es mou, la càmera també a cada fotografia té diferents perspectives".

On trobar la gigafoto?

Aquest muntatge s'ha pogut fer gràcies a l'esforç dels 800 fotògrafs voluntaris que hi van participar i que van estar presents a diferents punts dels 400 quilòmetres de la via.

Segons els responsables, l'Assemblea Nacional Catalana, a la fotografia s'hi veuran retratats amb més detall els participants que eren a primera fila de la cadena.

La Via Catalana es va formar l'Onze de Setembre a les 17 hores i 14 minuts amb un repic de campanes dels campanars de tot Catalunya i va acabar a les sis de la tarda amb el cant d'"Els Segadors". A cada tram hi havia voluntaris de l'organització i fotògrafs amb l'objectiu de fer instantànies i crear la gigafoto, una panoràmica de tota la cadena completa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut