Madrid

La velocitat màxima es reduirà de 120 a 110 km/h a partir del 7 de març

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat una mesura que afecta tots els conductors: reduir la velocitat màxima a les autopistes i autovies de tot l'Estat de 120 km/h a 110 km/h. El vicepresident del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha donat a conèixer un acord que entrarà en vigor el dia 7 de març i que s'explica per la necessitat, ha dit, d'estalviar petroli. Per ajudar a reduir el consum de combustible el govern espanyol vol que s'utilitzi més el transport públic i, per això, reduirà un 5% el preu del bitllet dels trens de Rodalies i de mitjana distància.

Actualitzat
Rubalcaba admet que "anirem més lents, però estalviarem entre un 11 i un 15 per cent de combustible amb aquesta reducció". En concret el vicepresident afirma que els cotxes que funcionen amb gasolina seran els que notaran més l'estalvi (15%) i els dièsel reduiran un 11% el consum. El govern diu que la decisió implicarà canvis en la senyalització i en les multes però no pas en el sistema de carnet per punts, ja que s'entén que la mesura és de caràcter energètic i no per la seguretat viària, que és el que explica la implantació del carnet per punts.

La mesura de ben segur que portarà cua i prova d'això són els comentaris que està rebent aquesta notícia en aquest portal i també a les xarxes socials. Però en l'àmbit institucional també podria generar algun desacord si es té en compte que no fa gaires dies el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, posava sobre la taula la possibilitat d'augmentar el límit de velocitat màxima a les autopistes de 120 km/h a 130 km/h.

Promoure el transport públic

Una altra mesura anunciada al consell de ministres encaminada a reduir el consum de petroli és l'ús del transport públic. Per això, Alfredo Pérez Rubalcaba ha assegurat que el preu dels bitllets de trens de Rodalies i de mitjana distància s'abaratirà un 5%.

Tant aquesta reducció tarifària com la de velocitat són "transitòries", ha dit Rubalcaba, i ha deixat clar que un dia s'aixecaran les mesures, tot i que no sap quan.

La Generalitat estudiarà abaratir el transport públic


La Generalitat "estudiarà" conjuntament amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) si emula Renfe i abarateix els preus dels bitllets de Rodalies i de mitjana distància. La conselleria de Territori i Sostenibilitat no sap si la mesura s'aplicarà i, en aquest cas, en quin percentatge es reduirien les tarifes de transport.

Pel que fa a la reducció de la velocitat màxima, el director del Servei Català del Trànsit, Joan Aregio, ha dit en una entrevista al "Catalunya vespre" de Catalunya Ràdio que intentaran que arribi el màxim d'informació a tothom per tal de causar "el mínim trasbals possible".

El director del Servei Català del Trànsit ha emmarcat la decisió "en la crisi actual al món àrab i a Líbia en particular" i ha desitjat que sigui "una mesura transitòria" i que "no en calguin més". Aregio ha explicat que el govern espanyol va comunicar dijous al vespre al govern català la possibilitat que el Consell de Ministres aprovés aquesta mesura.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut