La selecció catalana de bàsquet supera Cuba en partit homenatge a Betty Cebrián

La selecció masculina catalana de bàsquet ha guanyat Cuba (101-70) en el partit amistós que s'ha jugat a l'Olímpic de Badalona. Tot i la poca entitat del rival, Catalunya ha hagut de treballar dur per superar el conjunt cubà, molt fort físicament. Per la seva part, la selecció femenina catalana de bàsquet ha perdut de 10 punts, 68-78, contra la selecció de Cuba en el partit amistós que ha servit per acomiadar del bàsquet en actiu la reusenca Betty Cebrián.

La bona condició física dels jugadors de Cuba ha fet treballar de valent la selecció catalana de bàsquet per guanyar el partit amistós que s'ha jugat aquesta nit a Badalona. De fet, el primer quart se l'ha adjudicat Cuba per dos punts de marge, 19-21. En el segon període els homes que entrena Nino Buscató han començat a trobar-se més còmodes sobre el parquet i han donat la volta al marcador. El jugador del DKV Joventut Rudy Fernández, que ha debutat amb l'absoluta, ha estat qui ha posat l'espectacle sobre la pista amb bones esmaixades i un "aley-hop" de la mà de Jaume Comas. A la mitja part, Catalunya dominava per 46-38 després d'un parcial de 27-17. A la represa, Catalunya ha estat molt superior. Els homes de Buscató han donat ritme al partit i han imposat la seva superioritat individual per trencar el matx al seu favor. El conjunt català ha arribat a tenir 30 punts d'avantatge (98-68). El marcador final ha estat de 101-70. Les noies planten cara Catalunya ha sabut plantar cara a Cuba, una de les millors seleccions del bàsquet femení mundial. Li ha costat, però, especialment, en el primer quart. Les jugadores caribenyes han tret profit d'un joc molt dinàmic i han mostrat una gran precisió en el llançament. En el primer quart dominaven per 13-26. La selecció, però, ha reaccionat en el segon quart. L'equip de Ramon Jordana ha ofert els seus millors moments i ha aconseguit un espectacular parcial de 26-19. D'aquesta manera, Cuba ha arribat al descans amb només sis punts d'avantatge. La intensitat ha baixat de forma manifesta en el tercer quart i, en el quart, Catalunya ha pagat el gran desgast físic fet durant el matx. L'equip cubà ho ha aprofitat gràcies a l'encert de Plutin, que, amb 16 punts i 13 rebots, ha estat la jugadora més destacada del partit. La rèplica per part catalana l'ha ofert el joc sempre guanyador de Marta Fernández, amb 17 punts. En els últims minuts, semblava que Cuba assoliria un marcador que no feia justícia als mèrits catalans. Però la selecció ha reaccionat en uns últims minuts plens d'inspiració i jugades molt destacades, fins a deixar el marcador en el 68-78 final.