L'últim número de la revista "Altaïr", dedicat als parcs nacionals dels EUA.
L'últim número de la revista "Altaïr", dedicat als parcs nacionals dels EUA.
Barcelona

La revista "Altaïr" tanca per la crisi

La revista de viatges deixarà d'editar-se en paper després de 14 anys a causa de la crisi. L'últim número sortirà a la venda el 23 de maig. Els seus responsables diuen que obren un període de reflexió.

Victòria MiróActualitzat
La revista de viatges "Altaïr" tanca a causa de la crisi. L'últim número en paper sortirà publicat aquest pròxim 23 de maig. Els seus responsables han avançat a través de la web l'editorial que han escrit, en què expliquen que després de 14 anys el projecte ja no és viable a causa del descens dels subscriptors i de la caiguda dels ingressos per la crisi econòmica. Avancen que es prenen un "període de reflexió" per repensar-se el futur i mirar de trobar una manera de tirar endavant, però reconeixen que encara no saben com ho faran, tot i que apunten com a possibilitats el format digital o una nova periodicitat.

"Altaïr", una revista bimensual que va començar a editar-se la primavera del 1999, ha estat un referent de les revistes de viatges per la seva profunditat a partir d'un format monogràfic, en què cada número estava dedicat a una destinació. En aquest sentit, des de la revista, afirmen que mai no deixaran de banda aquests principis i que consideren el viatge com la manera més bonica d'accedir a la complexitat del món a partir de la curiositat i el respecte per les cultures.

"Sabem que no podem demanar-vos més, però tampoc som capaços d'aguantar sols una caiguda dels ingressos que supera el nostre límit", reflexiona l'equip d'"Altaïr"en l'editorial, que agraeix als lectors elcamí recorregut junts i tot el suport al llarg d'aquests anys.

A través de la seva pàgina a Facebook, "Altaïr" ha donat a conèixer ja la portada del que serà l'últim n<úmero de la revista, que estarà dedicat als parcs nacionals dels Estats Units. La revista en paper arribaràals quioscos d'aquí quinze dies, el divendres 24 de maig, i allà s'hi incorporarà tota la informació referent a les subscripcions.

La revista, que també compta amb perfil a Twitter, ha rebut nombroses mostres de suport a través de les xarxes socials des que ha anunciat la seva decisió, a les quals respon indicant que l'afecte dels lectors és el millor comiat possible.
Anar al contingut