Madrid

La reforma de la llei de morositat, una injecció d'oxigen per a autònoms i petites empreses

El Congrés ha aprovat per unanimitat la reforma de la llei de morositat, que obliga l'administració pública a pagar empreses i autònoms en un màxim de 30 dies a partir del 2013. Els petits empresaris veuen la reforma com una injecció d'oxigen. Entre les empreses privades, el termini màxim serà de 60 dies. La llei impedeix també que empreses i administració pactin entre elles terminis de pagament més amplis.

Actualitzat
Precisament, la Plataforma contra la Morositat ha publicat una enquesta que revela que el termini mitjà de pagament entre les empreses el primer trimestre de l'any a Espanya ha estat de 107 dies.

El portaveu d'aquesta plataforma, Antoni Cañete, creu que la llei garantirà la viabilitat de moltes empreses. "El que ens permetrà és que hi hagi menys tancaments d'empreses al nostre país i menys aturats".

La llei obliga l'executiu a obrir una línia de crèdits ICO dirigida als ajuntaments perquè aquests puguin pagar els deutes que tenen amb autònoms i empreses. Aquest punt s'ha introduït a través d'una esmena al Senat impulsada per CiU i el PP i amb l'únic vot en contra del PSOE, que sí que ha votat a favor de la llei en tot el seu conjunt.
Anar al contingut