Barcelona

La propietària d'un bar es querella contra dos membres del PP per presumpta extorsió

Un altre cas sobre presumpta extorsió de comerciants de Barcelona ha arribat als jutjats. La propietària d'un bar restaurant del districte de Gràcia de Barcelona s'ha querellat contra dos militants del Partit Popular. Els acusa d'haver acceptat diners per facilitar-li els tràmits per obrir el local. La jutge ha admès a tràmit la denúncia i ha imputat per suborn, frau i tràfic d'influències els dos membres del PP i, a més, la gerent del districte de Gràcia i un altre funcionari municipal.

Actualitzat
El jutge imputa un conseller del districte de Gràcia i un regidor de Vallirana que feia d'assessor a Barcelona, tots dos del PP, d'haver cobrat per facilitar tràmits municipals arran de la denúncia de la propietària d'un bar restaurant situat a la travessera de Dalt, anomenat Store Café. La gerent del districte de Gràcia i un altre funcionari municipal també estan imputats pels càrrecs de suborn, frau i tràfic d'influències.

Itziar Fernández, responsable del local, ha explicat que el 2006 va pagar 6.000 euros a Alberto Belón, regidor pel PP al districte de Gràcia, i a Antonio Penalva, també del PP, perquè li van assegurar que era la manera d'obtenir la llicència d'activitats definitiva per al seu local. Fernández assegura que actuaven en connivència amb un funcionari municipal del districte que li feia nombrosos requeriments tècnics a l'establiment. L'empresària afirma que li van demanar 18.000 euros, però ella només en va poder pagar 6.000.

L'Ajuntament li va denegar, a principis del 2008, la llicència definitiva, i durant aquest mateix any li va precintar el local tres vegades. El motiu: la distància que hi ha entre aquest local i un altre del mateix ram, que per sis centímetres no compleix la normativa. És el que argumenta l'Ajuntament, que afegeix que la tramitació de l'expedient és totalment correcta i que la propietària ha trencat el precinte dues vegades, ja que l'Store Café continua obert.

Tant l'Ajuntament de Barcelona com el Partit Popular sempre han desvinculat aquest cas de la investigació sobre la presumpta trama de corrupció policial al voltant de diversos prostíbuls de Castelldefels i Barcelona, que també va esquitxar algun tècnic del govern municipal. Els populars afirmen, a més, que no es plantegen cap mesura contra el conseller del districte fins que se n'aclareixin els fets i sàpiguen quines són les proves que sostenen les acusacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut