Sabadell

La pol·lució de Sabadell porta Espanya al Tribunal Europeu per infringir la directiva sobre contaminació

Els nivells de contaminació de Sabadell li poden costar cars a l'estat espanyol. La Comissió Europea ha decidit portar l'administració central davant el tribunal comunitari per no aplicar la directiva sobre contaminació. L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha destapat el cas amb una pregunta a la Comissió després de la petició del candidat a l'alcaldia Carles Rossinyol. La pol·lució a Sabadell supera en un 26% la permesa, segons un estudi del 2009 d'Ecologistes en Acció.

Actualitzat
Espanya haurà de respondre davant el Tribunal Europeu per la contaminació de l'aire de Sabadell.

Segons explica l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, la Comissió Europea ha decidit portar l'Estat als magistrats comunitaris per infringir la directiva sobre contaminació ambiental, no preservar la qualitat de l'aire i haver permès aquesta situació durant anys.

Tremosa va preguntar a la Comissió per aquesta qüestió, a instàncies del grup municipal de CiU a Sabadell i després d'un estudi alarmant d'Ecologistes en Acció. El grup verd denunciava el 2009 que la ciutat tenia un registre mitjà de diòxid de nitrogen de 57 microg/m3. El màxim permès és de 42 microg/m3.

Sabadell supera també els límits de partícules en suspensió (PM10), que estan fixats en 40 microg/m3. Segons aquestes xifres, Sabadell és el municipi amb més contaminació del país.

La directiva europea sobre contaminació obliga els estats a adequar el seu marc reglamentari i administratiu per combatre la pol·lució i reduir les partícules en suspensió per sota del màxim que estableix la llei.
Anar al contingut