Rabat

La policia reprimeix una protesta contra l'indult del pederasta espanyol a Rabat

Va abusar d'onze nens i va ser condemnat el 2011 a 30 anys de presó. Finalment el rei del Marroc el va indultar. Ara, centenars de persones que denuncien l'alliberament de l'espanyol Daniel Fino Galván han estat durament reprimides a cops de peu i porra pels antiavalots.

RedaccióActualitzat
La policia de Rabat ha reprimit durament la protesta protagonitzada per centenars de persones que denunciaven l'alliberament del pederasta espanyol Daniel Fino Galván, de 65 anys i condemnat el 2011 per abusar d'onze nens. El rei del Marroc el va indultar i ara, els que consideren aquesta decisió com "un greu error" han sortit al carrer i han mantingut amb els antiavalots un veritable pols davant del Parlament de Rabat.

Almenys una desena de persones han estat traslladades en ambulàncies a l'hospital, mentre que alguns dels manifestants han tret de la multitud diversos ferits i els han intentat protegir a prop dels arbres de l'avinguda.
"Quina vergonya, els fills del poble estan en perill", han cridat els manifestants, que després de ser dispersats a cops de porra i a puntades pels agents, s'han tornat a agrupar en diferents punts de l'avinguda Mohamed V de la capital.

Galván forma part d'un grup de 48 presos espanyols que van ser indultats dimarts pel rei Mohamed VI, una mesura que segons el Gabinet Reial marroquí va ser presa durant la recent visita del rei Joan Carles al Marroc.

La protesta ha estat convocada a diferents ciutats del país un parell d'hores després de l'"iftar", el banquet que trenca el dejuni durant el mes sagrat del ramadà. Malgrat els intents per part de les forces de seguretat d'impedir-la, els manifestants s'han mantingut ferms, alguns, asseguts pacíficament davant la cambra marroquina. Tot i així, els antiavalots els han arrossegar per terra.


L'activista pro drets humans i economista Fuad Abdelmumni ha dit que l'indult és "una decisió de l'Estat que és irresponsable i que crea un problema de seguretat per a la població". A més, ha considerat deplorable que "una persona que ha abusat d'onze nens d'entre 4 i 15 anys d'edat" es trobi "llure" per un indult reial. Finalment, s'ha mostrat satisfet del "nivell de mobilització aconseguit en menys de 48 hores".

Galván va sortir en llibertat dimarts de la presó de Kenitra, a 40 quilòmetres al nord de Rabat, cosa que va provocar la indignació de la societat marroquina, que s'ha mobilitzat des de llavors a través de les xarxes socials per denunciar el que considera una greu injustícia. En aquests quatre dies la pàgina de Facebook creada per convocar les protestes ja compta amb més de 22.500 seguidors.

El Ministeri de Justícia marroquí ha indicat que l'indult és potestat del rei Mohamed VI i ha negat haver elaborat la llista dels 48 espanyols alliberats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut