Doncaster / Gran Bretanya

La policia britànica arresta un jove a causa d'un missatge a Twitter

Una forta nevada va amenaçar de trastocar els plans de viatge del britànic Paul Chambers i va decidir desfogar-se enviant un missatge a Twitter. Indicava que l'aeroport Robin Hood estava tancat i hi afegia: "Teniu una setmana per arreglar aquest merder, si no faré volar l'aeroport cel amunt".

Actualitzat
Era una broma, esclar, i donava una setmana de temps perquè ell havia de volar des de Doncaster fins a Irlanda al cap d'una setmana.

Però la policia britànica no està d'humor quan es tracta d'amenaces de bomba. Una setmana després que enviés el seu "twitt", Chambers va rebre la policia al seu lloc de feina i va ser interrogat durant set hores, segons informa "The independent".

Com a resultat de la investigació, de moment ja sap que no podrà viatjar mai més des l'aeroport de Doncaster i està pendent que tot s'acabi per saber si la seva versió humorística o de queixa ha sigut acceptada per les forces de seguretat o si, pel contrari, tindrà encara més conseqüències. A més, ha perdut la feina, fins que es resolgui una investigació interna.

Twitter és una eina que permet llançar missatges al món. Però no es diu enlloc que el món estigui disposat a percebre la ironia, a fer-se càrrec del nerviosisme o a perdonar un petit excés verbal. La pregunta inevitable és si les conseqüències haurien estat les mateixes en cas que hagués fet aquest comentari per SMS o verbalment a un grup de coneguts.

De moment, Chambers ha actuat al seu compte a Twitter i l'ha restringit a persones que ell autoritzi, només així se'l pot seguir. Però la seva condició de primer arrestat britànic per un missatge de Twitter ja l'ha convertit en un personatge popular al seu país, contra la seva voluntat. "Sóc una persona de maneres exquisides", ha declarat a un mitjà britànic. Potser sí, però un dia va perdre els estreps i ho va fer saber al món.

L'altra qüestió que queda pendent és com s'ha arribat a saber. La policia no està mirant tots els missatges. Algun dels seus seguidors a Twitter el va denunciar?

Anar al contingut