Fórmula 1

La pluja atura precipitadament un GP de Malàisia que s'acaba amb triomf de Button per davant de Heidfeld i Glock

La pluja ha aparegut sobre Sepang i el Gran Premi de Malàisia, segona prova puntuable del Mundial, s'ha acabat de manera precipitada. Després que els directors deliberessin durant prop d'una hora, s'ha decidit posar punt final a la carrera quan només s'havien disputat 32 voltes. Jenson Button, líder en el moment de l'aturada, guanya doncs el segon GP de manera consecutiva. Nick Heidfeld i Timo Glock han completat el podi. Com que no s'ha completat el 75% de la carrera, els pilots guanyen només la meitat dels punts que els correspondrien.

Actualitzat
Segona cursa del Mundial i segona cursa de final inesperat. S'esperava pluja a Malàisia però no tanta, i l'aiguat que ha caigut sobre Sepang en la segona meitat de la carrera ha deixat el traçat del circuit malaisi totalment impracticable, amb una visibilitat nul·la i moltes dificultats dels pilots per mantenir-se en pista.

Primer, els directors de carrera han optat per treure a pista el cotxe de seguretat però, tal com han reconegut els mateixos pilots, es feia impossible seguir-lo, així que la decisió final ha estat fer onejar la bandera vermella i aturar la cursa. El principal inconvenient és que no s'havia disputat el 75% de la carrera i això ha deixat el desenllaç del Gran Premi en suspens.

Després de prop d'una hora de deliberació, però, s'ha decidit donar per acabada la prova i la victòria ha anat a parar a les mans de Jenson Button, que suma el seu segon triomf consecutiu. En el moment d'aturar el GP, Timo Glock era segon al davant de Nick Heidfeld, però com que, segons el reglament, es té en compte la classificació de l'última volta completada, el de BMW ha acabat en segona posició al davant del de Toyota. Darrere seu s'han classificat Trulli, Barrichello, Webber, Hamilton i Rosberg. En no haver-se completat el 75% de la carrera, tots ells només guanyaran la meitat dels punts que els correspondrien.

Alonso perd una oportunitat d'or


Fernando Alonso ha estat protagonista del primer tram de cursa en protagonitzar, un cop més, una espectacular sortida. L'espanyol s'ha col·locat tercer però de mica en mica ha vist com el seu Renault cedia davant la pressió dels Brawn GP de Button i Barrichello. El dues vegades campió del món ha actuat com a tap, lluitant aferrissadament per la cinquena posició, però ha acabat superat per Räikkönen.

Alonso, carregat de benzina, tenia moltes dificultats per mantenir una velocitat punta competitiva malgrat el KERS, però aleshores ha arribat l'amenaça de la pluja. Primer tímidament i després amb totes les seves conseqüències. Els pilots han començat a desfilar pel "pit lane" en un reguitzell de canvis de pneumàtics i canvis d'estratègies. El més mal parat ha estat el finlandès de Ferrari, que en una precipitada decisió de l'equip ha apostat per les gomes d'aigua quan encara no plovia. Això li ha destrossat els pneumàtics i ha enterrat les seves opcions. Com ell, molts altres corredors han optat pels intermedis quan, sorpresos per l'aiguat, han hagut de tornar a substituir-los pels de pluja.

Aquesta circumstància afavoria Alonso ja que, sense haver-se aturat encara, anava remuntant posicions. L'asturià corria en la cinquena posició quan es preparava per entrar a repostar i canviar pels pneumàtics d'aigua, fet que el deixava amb clar avantatge per situar-se primer, però una inesperada sortida de pista l'ha enviat a la cua de la classificació. Després, els seus esforços han estat en va i amb la cursa totalment sacsejada per la pluja només ha pogut finalitzar onzè. La decisió final dels directors, però, l'ha acabat afavorint ja que els seus rivals només sumen la meitat dels punts.


Anar al contingut