Los Angeles

La mítica actriu Lauren Bacall rep l'Oscar honorífic de l'Acadèmia de Hollywood

Lauren Bacall, la mítica actriu protagonista de "Cayo Largo", "El trompetista" o "Assassinat a l'Orient Express", ha rebut l'Oscar honorífic de l'Acadèmia de Hollywood en reconeixement a la seva carrera. Enguany els premis Oscar s'entreguen en dues cerimònies: la principal, que es farà el 7 de març, i la dels premis honorífics, que s'acaba de celebrar.

Actualitzat
Lauren Bacall, de 85 anys, ha estat parella cinematogràfica de Kirk Douglas, Gregory Peck i Humphrey Bogart, que també va ser el seu marit a la vida real des del 1945 fins a la seva mort, l'any 1957. Bacall ha participat en més de cinquanta pel·lícules durant seixanta anys de carrera, però només havia estat nominada als Oscar pel seu paper com a actriu secundària a la pel·lícula "Lliçons de seducció", dirigida per Barbra Streisand l'any 1996.

"Per fi!", ha exclamat Bacall en rebre l'Oscar honorífic, un premi que h confessat que li feia molta il·lusió. Els membres de l'Acadèmia de Hollywood han explicat que van decidir que fos Bacall per "justícia", ja que "és una de les actrius més mítiques i importants del cinema".

En la cerimònia també s'ha reconegut el productor Roger Corman i el director de fotografia Gordon Willis, dos històrics del cinema americà. Corman ha treballat amb directors de renom com Martin Scorsese, Francis Ford Coppola i Peter Bogdanovich al començament de les seves carreres. Willis, per la seva banda, ha estat el director de fotografia de la trilogia d'"El padrí", i és home de confiança de Woody Allen.
Anar al contingut