Barcelona

La ministra d'Educació torna a reclamar que s'apliqui la tercera hora de castellà a les escoles catalanes

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, avala la immersió lingüística a les escoles catalanes però torna a reclamar el compliment de la tercera hora setmanal de castellà, que ara està ajornada. En una entrevista a TV3, la ministra ha argumentat que cal defensar el compliment de la llei educativa a tot el territori de l'Estat. Cabrera també insta els sindicats i la Generalitat a arribar a un acord sobre la nova llei d'educació de Catalunya (LEC) i espera que el professorat s'impliqui en el debat.

Actualitzat
La ministra Mercedes Cabrera ha avalat la immersió lingüística argumentant que "no tinc cap dada que em demostri que els estudiants de les escoles catalanes tinguin un nivell més baix de castellà que els de la resta de comunitats autònomes". No obstant això, durant l'entrevista a TV3, ha reclamat al govern català que compleixi la tercera hora setmanal de castellà.

La ministra s'ha referit a la nova llei d'educació de Catalunya (LEC) i ha dit que espera que sindicats i Generalitat arribin a un acord: "La proposta de llei té aspectes extremadament positius. Però només és possible que tirin endavant si el professorat s'hi implica. Espero que en el procés de debat s'arribi al consens necessari perquè aquesta llei sigui excel·lent per al sistema educatiu català". Sobre la polèmica generada per la durada de les vacances escolars, proposa un debat més enllà del món educatiu: "Estem parlant d'un problema social més complex i crec que s'ha de plantejar en el debat la participació de tots els que hi estiguin implicats".

Respecte a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, que el Tribunal Suprem ha confirmat que no pot ser objectada, la ministra ha assegurat que no té por de possibles recursos al Tribunal Constitucional o al d'Estrasburg. La ministra ha defensat que "forma part de l'assignatura saber quins recursos té qualsevol ciutadà en un estat de dret per defensar el que pensa que són els seus drets".

Anar al contingut