Madrid

La meitat de les dones no arriben habitualment a l'orgasme

Pràcticament la meitat de les dones espanyoles tenen problemes per arribar a l'orgasme en les relacions sexuals. Només un 52% assegura que hi arriba habitualment, percentatge que en el cas dels homes puja fins al 81%. Aquesta és la conclusió de l'informe internacional de benestar sexual que ha fet l'empresa Durex. L'estudi conclou que, de mitjana, a l'estat espanyol hi ha un bon índex de satisfacció perquè el 66% de les persones culminen "gairebé sempre" les relacions amb l'orgasme. Aquest índex situa l'estat espanyol per damunt de la mitjana mundial i al capdamunt del rànquing, juntament amb Itàlia.

Actualitzat
L'enquesta, que s'ha elaborat a partir de 26.000 sondejos a persones de 26 països diferents, conclou que el 63% dels homes i el 32% de les dones arriben a l'orgasme amb freqüència.

L'estudi també revela que els espanyols dediquen 18 minuts als preliminars i que set de cada deu persones es donen per satisfetes amb la intensitat i freqüència dels orgasmes.

Entre la població femenina, crida l'atenció el fet que les enquestes admeten que tenen una "fase crítica" en la freqüència i intensitat de l'orgasme, que és quan tenen entre 45 i 54 anys, edat a partir de la qual es torna als nivells anteriors. En els homes, els nivells més baixos es donen en els joves d'entre 16 i 24 anys, segons afirmen els enquestats.

El sondeig de l'empresa de preservatius també conclou que la Xina i Hong Kong són els països amb més insatisfacció sexual, on només una quarta part dels enquestats tenen orgasmes habitualment. També per sota de l'estat espanyol hi ha Alemanya, (55%), Rússia (54%), el Regne Unit (53%) i França (48%).
Anar al contingut