La manifestació del 10-J fa la volta al món

La <b>manifestació del dissabte 10 de juliol</b> en contra de la sentència del Tribunal Constitucional ha tingut una repercussió notable a molts mitjans de comunicació estrangers. Les diferents comunitats de catalans que viuen repartits per tot el món també <b>es van adherir a la reivindicació</b> i van organitzar concentracions per donar a conèixer la situació que viu Catalunya als habitants de les seves respectives ciutats.
La manifestació del 10-J fa la volta al món
Catalunya

La manifestació del 10-J fa la volta al món

La manifestació del dissabte 10 de juliol en contra de la sentència del Tribunal Constitucional ha tingut una repercussió notable a molts mitjans de comunicació estrangers. Les diferents comunitats de catalans que viuen repartits per tot el món també es van adherir a la reivindicació i van organitzar concentracions per donar a conèixer la situació que viu Catalunya als habitants de les seves respectives ciutats.
Actualitzat
Molts mitjans de comunicació van destacar la manifestació de Barcelona.

En grans grups o en petites comunitats, la crida nacionalista feta des d'Òmnium Cultural i seguida per una gran part de la societat civil i política catalana va traspassar fronteres per arribar a ciutats com Tolosa, a França, des d'on 'hparolas' ens envia fotografies de la reivindicació nacionalista davant del consolat espanyol.

Des de Berlín, 'En_Ferran' ens mostra la concentració catalana en contra de la manera "com l'estat espanyol maltracta les institucions i el poble de Catalunya" sota un rètol que anuncia: "Contra l'abús de poder".

D'altra banda, mitjans de comunicació de mig món van destacar la gran concentració als carrers de Barcelona. Els catalans que són als diferents punts del planeta ens han explicat com ho han fet:

En Francesc Sunyer ens ha avisat que el diari londinenc "Morning Star" el diumenge hi dedicava un article titulat: "Deixeu-nos dir que Catalunya és una nació", tot explicant la recent història de l'Estatut per posar en antecedents els lectors anglesos.

La Sílvia Corbera, des de Connecticut, als EUA, va llegir al "Washington Post" la notícia extreta de l'agència Associated Press on també s'explicava breument el tractament que va tenir el català durant la dictadura de Franco quan "els catalans tenien prohibit parlar la seva llengua i era il·legal publicar llibres en català".

A l'altra punta del món, 'davidcm' ens ha enviat un vídeo de la televisió de Hong Kong Now News, un canal d'informació de 24 hores on a banda de mostrar imatges de Barcelona també van aprofitar per resumir breument la història de Catalunya destacant igualment la situació sota el règim dictatorial que va patir el país després de la Guerra Civil.

A Berlín, la Miriam Boixader informa que la televisió ARD va passar les imatges de la manifestació just abans que comencés el partit pel tercer i quart lloc del mundial on jugava Alemanya i que per tant va tenir molta audiència.

En Martí Broquetas, des de Stuttgart, ens envia l'enllaç de la versió del també alemany "Spiegel", on destaca que "Més d'un milió de catalans volen més independència".

També a Europa, l'Àxel González ens tradueix els titulars dels diaris polanesos en què destaquen que "més d'un milió de persones protesten a Barcelona per la independència de Catalunya".

L'Oriol Palenzuela ens ha enviat l'enllaç d'un diari finès on es destaca "A Espanya, una marxa de més d'1 milió de persones en nom del català".

Des de Brasil, Jaume Riera ens informa dels articles publicats als diaris "Folha" i "Estadao". Al primer, destaquen entre altres coses, que ERC repartia fullets anunciant l'"Adéu a Espanya". Al segon, el titular de l'article anuncia que "centenars de milers de persones demanen més independència per a Catalunya".