Atletisme

La llegendària Marlene Ottey participarà als Europeus d'atletisme de Barcelona amb 50 anys

La incombustible Marlene Ottey es resisteix a la retirada i als 50 anys continuarà competint al més alt nivell. L'atleta jamaicana, una de les millors velocistes de les darreres tres dècades, participarà als Europeus d'atletisme de Barcelona després que la federació eslovena -país que defensa des del 2003- hagi decidit incloure-la en l'equip de relleus del 4 x 100. Ottey posseeix 30 medalles en grans competicions i es convertirà així en l'atleta més veterana a competir en uns campionats europeus. L'atleta debutarà el 31 de juliol al matí en les primeres eliminatòries de la prova.

Actualitzat
Divuit anys després, Marlene Ottey torna a Barcelona, al mateix estadi on va guanyar el bronze en la prova dels 200 metres dels Jocs Olímpics del 1992. Ara, amb 50 anys, aquesta llegenda viva de l'atletisme continua sense tenir en compte la retirada i participarà en els Europeus d'atletisme, que acollirà la capital catalana del 26 de juliol a l'1 d'agost.

Qui va ser el relleu de la mítica Florence Griffith manté un nivell de forma acceptable per als 50 anys, i és per això que ha estat inclosa en l'equip eslovè del 4 x 100. Malgrat ser jamaicana, Ottey participa amb Eslovènia des del 2003 després d'una polèmica sobre la seva inclusió en l'equip caribeny per als Jocs Olímpics de Sydney.  

Gràcies a la seva convocatòria per als relleus, Ottey, doncs, es convertirà en la dona més veterana a participar en un campionat europeu. Fins ara el rècord el posseïa la maratoniana francesa Nicole Brakebusch-Lévéque, que va participar a Budapest 98 amb 47 anys.
Anar al contingut