Kíev

La líder opositora ucraïnesa Iúlia Timoixenko accepta acabar la vaga de fam que mantenia a la presó

La líder opositora ucraïnesa Iúlia Timoixenko ha acceptat posar fi a la vaga de fam que manté des de fa 20 dies a la presó com a protesta pels maltractaments dels funcionaris penitenciaris. Les autoritats han acceptat la seva condició que la tracti un metge independent al règim, i en concret un alemany, i aquest dimecres al matí ha estat traslladada des del centre penitenciari a l'hospital per començar el tractament.

RedaccióActualitzat
Timoixenko compleix una condemna de 7 anys de presó per abús de poder. L'exprimera ministra sempre va denunciar el seu procés com una venjança personal de l'actual president, Víktor Ianukóvitx.

La protesta de Timoixenko ja ha tingut efecte, perquè ha obligat el president a ajornar la cimera centreuropea de final de setmana. Ho ha hagut de fer pel boicot de diversos països, que critiquen el tracte dispensat a la líder opositora.

Timoixenko, de 51 anys, es va declarar en vaga de fam després de denunciar que va ser agredida el 20 de març per uns funcionaris de presons durant el trasllat forçós a una clínica fora de la presó per al tractament de la seva hèrnia discal.


Anar al contingut