Ramón de Veciana, portaveu d'UPyD a Catalunya, sortint de presentar la denúncia.
Ramón de Veciana, portaveu d'UPyD a Catalunya, sortint de presentar la denúncia.
Barcelona

La justícia denega la retirada d'urnes i el tancament dels locals de votació

Cap dels jutges que han rebut les denúncies presentades ha adoptat les mesures cautelars que demanaven els denunciants

RedaccióActualitzat

La justícia denega les peticions d'UPyD, de Plataforma per Catalunya (PxC) i d'altres particulars per aturar la consulta d'avui. Cap dels jutges que han rebut les denúncies presentades ha adoptat les mesures cautelars que demanaven els denunciants, concretament les referides a retirar les urnes i tancar els locals on s'està desenvolupant la jornada.

El Ministeri Fiscal s'ha manifestat en el mateix sentit. En el seu informe, admet a tràmit la denúncia per si els fets acaben tenint rellevància penal, però s'oposa a la petició de mesures cautelars formulades pels denunciants. La Fiscalia de Catalunya considera desproporcionada la petició de retirar les urnes dels punts de votació i creu que podria provocar problemes d'ordre públic.

El jutjat de guàrdia de Tarragona sí que ha ordenat als Mossos que informin dels locals on es fan les votacions i identifiquin les persones que han permès que es pugui celebrar.

UPyD no ha tardat a reaccionar. Ramon de Veciana ha anunciat aquest diumenge a la tarda que el partit recorrerà la resolució judicial que rebutja prendre mesures cautelars contra el procés participatiu del 9-N que havia demanat el partit al matí.
El portaveu d'UPyD a Catalunya ha assegurat que és "contradictori" que el jutge de guàrdia hagi admès a tràmit per demà la denúncia i que s'oposi a prendre les mesures cautelars sol·licitades.

Però les denúncies encara no han acabat: aquest mateix diumenge a la tarda, Plataforma per Catalunya ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia demanant que ordeni la detenció de la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, si persisteix a comparèixer davant els mitjans per informar de les dades de participació del 9-N.

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha acordat obrir diligències per la denúncia contra Ortega. La  investigació seguirà la tramitació habitual, sense que s'hagi acordat cap mesura cautelar.

Aquest diumenge ha estat pròdig en denúncies. A Barcelona, en total, se n'han presentat 15 (3 al matí i 12 a la tarda), a Badalona, 1, a Manresa, 6 i a Tarragona, 2.


  

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut