Girona

La història real "El secret del meu turbant" guanya el Premi Prudenci Bertrana

"El secret del meu turbant", obra literària escrita a quatre mans entre la periodista Agnès Rotger i la protagonista de la història, l'afganesa Nàdia Ghulam, s'emporta el 43è Premi Prudenci Bertrana, dotat amb 42.100 euros. L'entrega de premis s'ha avançat perquè la data prevista coincidia amb la vaga general. En la cerimònia també s'han lliurat els premis Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig i Ramon Muntaner de literatura juvenil, així com el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó inèdita i el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó ja publicada.

Actualitzat
Una història real escrita a quatre mans per la seva pròpia protagonista, una noia afganesa de 25 anys. La novel·la "El secret del meu turbant", de la periodista Agnès Rotger i la jove Nàdia Ghulman, s'ha emportat aquest dijous el 43è Premi Prudenci Bertrana, dotat amb 42.100 euros. El llibre explica la història de la Nàdia, que amb només 8 anys va quedar ferida per una bomba, que li va deixar seqüeles a mig cos, i li ha marcat la vida i la de la seva família. Quan estava hospitalitzada a l'Afganistan, es va instaurar el règim talibà al país. És per això que el 1996 es va vestir de noi per poder subsistir, i va viure durant 10 anys amb una identitat falsa per poder mantenir la família.

El llibre ha estat escollit entre 32 originals, i sortirà publicat per Columna Edicions el proper 25 de novembre.

La novetat d'aquest any, però, ha estat que hi ha hagut una obra finalista. La novel·la "Les causes perdudes", escrita pel director adjunt d'"El Punt", Xevi Sala. El llibre se centra en la tasca de l'advocat gironí Sebastià Salellas, mort l'estiu de fa dos anys, i conegut com l'advocat de les causes "pendents", com ell mateix definia.

Per altra banda, també s'han entregat el 31è premi d'assaig Carles Rahola, per l'obra "Llegir Maragall, ara", del poeta Sam Abrams; el 33è premi Miquel de Palol de poesia, pel llibre "La meua frontera", de la valenciana Pepa Úbeda, i s'ha declarat desert el 25è premi de literatura juvenil Ramon Muntaner. A més, més enllà de la literatura, també s'han entregat els premis Cerverí a la millor lletra de cançó inèdita, que ha quedat desert i a la millor lletra de cançó ja publicada, que s'ha emportat la peça "Reikiavik" del grup revelació català, Els Amics de les Arts.

L'entrega de premis literaris s'ha vist aquest any afectada per la vaga general contra la reforma laboral convocada pel proper 29 de setembre, data en què s'havia previst portar a terme l'acte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut