Ginebra (Suïssa)

La grip nova ja ha causat més de 700 morts arreu del món

L'Organització Mundial de la Salut ha informat que la grip nova ja ha provocat més de 700 morts arreu del món i que continua propagant-se. La portaveu de l'organització sanitària, Aphaluck Bhatiasevi, ha informat que "pel que fa a les morts, hi ha més de 700 casos confirmats".

Actualitzat
L'OMS ha deixat de divulgar quadres estadístics amb els casos de persones infectades per països a causa de la propagació massiva de la pandèmia als cinc continents. L'última vegada que es va informar sobre els casos confirmats -el 10 de juny- se n'havien registrat uns 100.000 a tot el món, però segons la portaveu "aquesta xifra no reflecteix la situació actual de la infecció".

D'acord amb les últimes recomanacions de l'OMS a les autoritats sanitàries nacionals, els països amb un nombre elevat de casos han de dedicar bona part dels esforços a la contenció de la pandèmia (en detriment del diagnòstic sistemàtic).
Les autoritats estan obligades a informar constantment l'OMS sobre el nombre d'afectats, l'augment de l'absentisme escolar i laboral, i l'aparició de nous símptomes, així com de totes i cadascuna de les morts.

Bhatiasevi ha afegit que cada país ha de decidir les pròpies mesures de seguretat en funció del moment de pandèmia en què es trobi. Entre les possibles mesures destaca la clausura dels centres escolars. Finalment, en cas que la quantitat de vacunes sigui limitada, s'hauran d'establir prioritats en funció de l'evolució de la malaltia en el conjunt de població infectada.

Espanya: 37 milions de vacunes

Pel que fa a la situació d'Espanya, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha garantit que "tindran vacuna contra la grip nova tots els que la necessitin". El govern n'ha encarregat 37 milions de dosis, però de moment no es planteja immunitzar més del 40% de la població, a diferència de països com França (70%) i el Regne Unit (50%). La ministra socialista ha afirmat que "Espanya segueix en tot moment les recomanacions de l'OMS i treballa per establir una estratègia comuna amb els altres països".
Anar al contingut