Comparativa de temperatures mínimes dimecres/dijous (Font: TVC)
Comparativa de temperatures mínimes dimecres/dijous (Font: TVC)

La garbinada porta un matí d'octubre al nord-est de Catalunya

La nuvolositat abundant i el vent de garbí han provocat un notable ascens de les temperatures mínimes aquest dijous. El salt ha estat de més de 10 graus en alguns indrets de Girona i Barcelona. El resultat són valors més propis del mes d'octubre que no pas del mes de gener cap al nord-est.

Actualitzat

La nuvolositat abundant i el vent de garbí han provocat un notable ascens de les temperatures mínimes aquest dijous 2 de gener. El salt ha estat de més de 10 graus en alguns indrets de Girona i Barcelona, tal com podem veure en aquesta comparativa de mapes fets a partir de les dades del Servei Meteorològic de Catalunya i de la xarxa de Meteoclimatic. El resultat són valors més propis del mes d'octubre que no pas del mes de gener cap al  nord-est.

 

Les dades són prou explícites: hem passat de glaçades entre febles i moderades,  a valors situats còmodament per sobre dels 0ºC a gairebé tot el país, amb valors per sobre dels 10 graus a punts de la costa i d'altres d'interior.

Les comarques més afectades per aquest repunt de les temperatures mínimes han estat el Vallès Oriental, Osona, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, el Baix i l'Alt Empordà, el Ripollès i la Garrotxa. En aquestes comarques hi han hagut salts de temperatura superiors als 10 graus, ja sigui de manera puntual, com ha passat al Vallès, o de manera més general, com és el cas del Ripollès.

A banda dels valors reflectits al mapa, també podem destacar els salts de Castell d'Aro (de 2 graus a 13), Roses (de 4 a 12), a la Batllòria (de 0 a 10) o de Sant Pau de Segúries (de -5 a 4).

La garbinada ha arribat a pics de 97km/h a Calonge i a 93 km/h a Puig Sesolles, però ha bufat amb velocitats màximes d'entre 30 i 70 km/h a d'altres punts del quadrant nord-est i, de manera més puntual, de la resta del territori.

 

Anar al contingut