Imatge d'arxiu de l'etarra Inés del Río. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de l'etarra Inés del Río. (Foto: EFE)
Madrid

La fiscalia demana l'excarceració immediata de l'etarra Inés del Río

La fiscalia de l'Audiència Nacional reclama que la detinguda es posi en llibertat al més aviat possible ja que considera que la sentència no dóna "cap elecció" i "és clara a l'hora d'indicar la mesura demanada per solucionar el dret o drets vulnerats", segons fonts jurídiques.

RedaccióActualitzat

L'endemà de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que ha tombat l'anomenada "doctrina Parot", la fiscalia dóna suport a la posada en llibertat de l'etarra Inés del Río. És més, la fiscalia de l'Audiència Nacional reclama que la detinguda es posi en llibertat "al més aviat possible" ja que considera que la sentència no dóna "cap elecció" i "és clara a l'hora d'indicar la mesura demanada per solucionar el dret o drets vulnerats", segons fonts jurídiques.

Aquest pronunciament arriba, precisament, quan l'Audiència Nacional celebra un ple extraordinari amb la posada en llibertat d'Inés del Río com a única qüestió a tractar.

La "doctrina Parot" s'aplicava fins ara per obligar al compliment íntegre de les penes per delictes molt greus, com ara el terrorisme, l'assassinat o la violació. La seva anul·lació podria posar al carrer diversos terroristes històrics d'ETA i també presos comuns.

 

Anar al contingut