Barcelona

La factura de la llum puja un 18% amb l'aplicació del nou sistema de regulació de preus

Els pròxims mesos el preu de l'electricitat podria continuar pujant

RedaccióActualitzat

El preu de l'electricitat torna a pujar, i força. Al juliol, la factura de la llum a les llars catalanes va ser una mitjana de gairebé el 18% més alta que el mes anterior. La pujada de preu del kilowatt ha coincidit amb un lleuger augment del consum elèctric al juliol.

Aquest augment supera les previsions inicials que havia fet el govern de Madrid quan va implantar el nou sistema de regulació del preu de l'electricitat. Ara es calcula el cost de l'energia a partir del preu que ha tingut l'electricitat en el mercat majorista, hora a hora, durant tot el període facturat. La mitjana dels preus diaris de juliol i agost servirà per fixar el rebut que el consumidor domèstic pagarà al setembre amb el nou sistema de tarifa elèctrica.

El ministeri assumeix que el cost de l'electricitat continuarà pujant en els pròxims mesos, però manté que en el conjunt de l'any haurà disminuït respecte a la factura del 2013.

Quan es va anunciar el nou sistema de regulació del preu de l'electricitat, alguns experts van alertar que el preu final podria incrementar-se. La nova regulació de preus afecta els 16 milions de consumidors que són dins el mercat regulat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut