Barcelona

La façana de la casa Amatller ja s'exhibeix als vianants amb els colors originals del modernisme

La façana de la casa Amatller, al passeig de Gràcia, ja s'exhibeix als vianants amb els colors originals del modernisme. L'edifici ha estat cobert per una bastida durant un any i mig mentre es feia la restauració. Però ara, un cop acabades les obres, la casa Amatller s'apropa una mica més al primer ideal del seu arquitecte, Puig i Cadafalch, quan la va dissenyar el 1898.

Actualitzat
La casa Amatller va ser un encàrrec que l'empresari i mestre xocolater Antoni Amatller va fer a l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Quan va acabar la construcció, l'any 1900, la casa Amatller es va convertir en la primera joia modernista construïda a l'illa de la discòrdia, que és la que formen la casa Batlló, la casa Lleó Morera i la casa Amatller.

La rehabilitació de la façana ha costat 330.000 euros, però era imprescindible fer-la perquè l'edifici tenia defectes que, si bé no eren visibles, en podien malmetre l'estructura. A més, calia esborrar l'empremta que la pol·lució i les inclemències metereològiques han deixat en els seus 110 anys de vida, desgastant els colors i oxidant el ferro dels motius decoratius.

Museu del modernisme

La rehabilitació és el primer pas d'un camí que convertirà la casa Amatller en un museu que expliqui el modernisme i el seu context històric. La inauguració del centre cultural modernista està prevista pel 2016. Però, abans, a la tardor començarà una segona fase d'obres en què es restaurarà el pis noble i l'interior de tot l'edifici. La biblioteca i fototeca de l'Institut Amatller d'Art Hispànic, que actualment és al principal, es traslladarà al segon pis, perquè al principal és on hi haurà la recepció del futur museu. A més, es faran obres en les instal·lacions de gas, llum, aigua i aire condicionat per modernitzar l'edifici.

El pressupost total del projecte és de cinc milions d'euros, i les institucions implicades són l'Ajuntament, la Generalitat, la Fundació Caja Madrid i la Fundació Amatller. Un cop s'obri al públic l'edifici remodelat, el podran visitar un màxim d'entre 30 i 60.000 persones l'any, per tal de no malmetre el monument. L'entrada del museu costarà 5 euros, i la visita guiada pels diferents espais de la casa Amatller durarà aproximadament 45 minuts.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut