Barcelona

La Policia donarà prioritat absoluta al cas d'espionatge perquè "hi ha delicte"

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha dit que la investigació de l'espionatge és prioritària i ha assegurat que aquesta pràctica "és un delicte". Segons Cosidó, la Policia complirà amb el seu deure "amb diligència i absolut compliment" de les lleis.

RedaccióActualitzat
Els màxims responsables de la Policia han reconegut que els suposats espionatges a partits polítics han generat una gran alarma social, i han deixat clar que aquest cos arribarà fins al final posant la investigació a disposició dels jutges perquè "aparentment hi ha delicte". Tant el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, com el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, han deixat clar el "màxim interès" amb què treballen els investigadors.

Tot i les reiterades preguntes dels periodistes en un dinar-col·loqui organitzat pel Club Segle XXI, Francisco Martínez s'ha limitat a reconèixer la preocupació del ministeri per aquest assumpte, que ha estès al govern i a la societat en general, i ha insistit que es posarà a disposició judicial el resultat d'aquestes investigacions. "Seria una frivolitat" negar aquesta preocupació, ha subratllat Martínez, que ha ressaltat el "màxim interès" amb el qual treballa el Cos Nacional de Policia a Catalunya i ha deixat clar que s'han celebrat, se celebren i se celebraran les reunions que calguin per "arribar al fons de l'assumpte".

Martínez s'ha negat a revelar el contingut de la reunió que han mantingut aquest dilluns els comandaments, una més, segons ha dit, de les que hi ha hagut anteriorment i de les que hi hauran en el futur. L'objectiu de totes elles és intentar aclarir fets que han sortit a la llum, si bé Martínez no ha volgut imprimir un caràcter extraordinari ni d'excepcionalitat a la reunió, desenvolupada "en el marc de les habituals que es duen a terme a la Direcció General de la Policia".

Després de reiterar que la Policia està treballant amb la "major dedicació i el màxim interès" per arribar "al final de l'assumpte", el "número dos" d'Interior ha considerat "obvi" que la investigació sigui prioritària per al seu departament "donada l'alarma social creada". Per tot això, s'estan posant tots els mitjans necessaris per determinar les responsabilitats i "arribar al fons de la qüestió", ha explicat Martínez, que ha assegurat que la Prefectura Superior de Policia de Catalunya compta amb tot el suport per afrontar aquesta tasca. "Les investigacions policials estan al servei d'aclarir les responsabilitats penals i el que no podem negar és que al darrere hi ha aparentment delictes tipificats en el Codi Penal".

Això no obstant, no ha volgut anticipar quins tipus de delictes s'haurien comès en aquests espionatges, perquè serà el jutge qui prendrà les decisions que estimi pertinents. Després del col·loqui, Martínez ha dit que espera que els fruits de la investigació es coneguin en un termini "raonable". Una investigació que dirigiran els jutges i fiscals i de la qual encara "no es pot aventurar absolutament res".

Encara que el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, no participava en el debat, ha volgut intervenir des de la taula d'assistents per insistir que la investigació de l'espionatge és prioritària per a la Policia. Ha volgut incidir en què aquesta suposada pràctica "és un delicte i els delictes en aquest país els persegueix la Policia, però sota les ordres directes dels jutges i els fiscals". Segons Cosidó, la Policia complirà amb el seu deure "amb diligència i absolut compliment" de les lleis.

L'altre convidat del dinar-col·loqui ha estat el líder dels socialistes espanyols al Parlament Europeu, Juan Fernando López Aguilar, per a qui col·locar un micròfon a dues persones que parlen en privat en un restaurant és un "delicte", en al·lusió a la conversa que es va gravar entre la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut