Brussel·les

La Unió Europea condemna per fi la repressió del govern d'Al-Gaddafi

Sis dies després de l'esclat de les protestes contra el govern de Líbia, la comunitat internacional per fi ha condemnat la repressió d'Al-Gaddafi. Una reacció que ha trigat a arribar i que ara obliga a repatriar a marxes forçades els ciutadans europeus i el seu personal diplomàtic. Per la seva banda, Ban Ki-moon ha demanat a Al-Gaddafi que "aturi immediatament" l'escalada de violència i l'ambaixador libi als Estats Units ha condemnat la violència amb la qual està actuant el règim.

Actualitzat
La Unió Europea ha aixecat la veu contra Al-Gaddafi i ha fet una crida a la fi immediata de la violència. Una condemna a què també s'hi han sumat les Nacions Unides i l'OTAN, però que de moment no han passat de les paraules.

Només el Regne Unit ha cridat l'ambaixador a consultes, una reacció que demostra la precaució amb la qual la comunitat internacional està afrontant aquesta qüestió.

La por, la gran excusa

En aquest sentit, el cap de la diplomàcia italiana ha justificat aquesta situació assegurant que hi ha certa por perquè "no ens podem imaginar quedant-nos sols davant la possibilitat d'un flux migratori de proporcions apocalíptiques".

Una por que ha servit durant dècades per justificar el pacte d'Europa amb els règims autoritaris àrabs i que a Líbia, a més, compta amb un element afegit per ser un dels països amb més reserves de petroli a l'Àfrica.

Fa sis anys, Al-Gaddafi es va reinserir a la comunitat internacional després de dècades d'aïllament i, automàticament, les grans petroleres europees van llançar-se a explotar el cru libi.

Zapatero se suma a la condemna

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també s'ha unit a la condemna contra la repressió a Líbia. En aquest sentit, Zapatero ha reclamat que hi hagi una transició pacífica posant d'exemple el model espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut