Brussel·les

La UE diu que retirarà del mercat els iPhone si es confirma que esclaten

La Unió Europea no dubtaria a retirar del mercat els IPhone si es confirma que hi ha risc d'explosió. La comissària europea responsable de la protecció del consumidor ha confirmat que s'estan estudiant diversos casos que hi ha hagut a França, el Regne Unit i Alemanya. A partir d'aquí, ha avançat que si finalment es decideix que cal retirar el producte del mercat, no li tremolarà la mà. El fabricant, Apple, parla de casos aïllats.

Actualitzat
"No dubtaria a actuar". La comissària europea responsable de la protecció al consumidor, Meglena Kuneva, s'ha mostrat contundent a l'hora d'expressar què farà en cas que la investigació oberta conclogui que alguns reproductors iPod i iPhone poden explotar, tal com han denunciat alguns consumidors.

"Hem estat informats d'alguns casos a França, el Regne Unit i Alemanya. Estem en contacte amb les autoritats nacionals i amb els fabricants i estem esperant les respostes adequades", ha declarat la comissària.

Kuneva ha deixat clar a continuació que "si cal una retirada, independentment de com en sigui de gran o famosa la companyia", no tindrà cap mirament a prendre la decisió que sigui pertinent.

El gegant informàtic Apple va assenyalar al mes d'agost que l'explosió d'un telèfon multimèdia iPhone i d'un reproductor de música iPod, fabricats per la marca nord-americana, a França i el Regne Unit eren casos "aïllats".
Anar al contingut