Cerdanyola del Vallès

La UAB expulsa d'un a tres anys sis estudiants expedientats per les protestes anti-Bolonya

La Universitat Autònoma de Barcelona expulsarà sis estudiants que estaven expedientats pels incidents durant l'ocupació del rectorat i el deganat de Lletres, entre l'abril i el maig d'aquest any. A la pràctica, això suposa que alguns no podran tornar a estudiar a la UAB durant uns anys. També se sancionaran 20 estudiants més. Els sindicats d'alumnes, que demanaven la retirada d'aquests expedients com una de les condicions per aturar les mobilitzacions contra el Pla Bolonya, ja han anunciat protestes. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha donat ple suport a la decisió de la UAB.

Actualitzat
La trentena d'estudiants expedientats pels incidents que hi va haver els dies 18 d'abril i 29 i 30 de maig d'aquest any durant les protestes d'alumnes contra l'anomenat Pla Bolonya ja han rebut la sentència de la Universitat Autònoma de Barcelona. La majoria, 20, han rebut amonestacions públiques i 5 han estat exonerats, però 6 més han rebut un càstig força més dur: han estat expulsats, la qual cosa vol dir que no podran estudiar a l'Autònoma durant un temps: quatre, per un període d'un any; un, per dos anys, i un sisè se l'apartarà de la universitat durant tres anys.

La UAB justifica les expulsions per l'agressió a dos guàrdies de seguretat, l'assetjament a una degana i la intromissió al seu ordinador. El rector de l'Autònoma, Lluís Ferrer, que acaba el seu mandat al gener, ha qualificat de justes les sancions i ha assegurat que la decisió s'ha pres per "aconseguir que la violència surti dels campus. Ferrer ha afegit que "hi ha unes línies vermelles que no es poden traspassar". Les autoritats de l'Autònoma han afirmat que estan obertes al diàleg fins que es faci efectiu el relleu al rectorat, que ocuparà Anna Ripoll.

La mesura de la UAB ha estat mal rebuda pels estudiants contraris a Bolonya, que ocupen diverses facultats de la Universitat. Han recordat, en un comunicat, que dilluns passat van acordar retirar-se parcialment de les facultats "per afavorir el debat i el diàleg" i es queixen que "la resposta ha estat la de sis persones expulsades". El portaveu del comitè en contra del Pla Bolonya, Marc Navarro, ha anunciat més mobilitzacions perquè, segons ha assegurat, la universitat ha demostrat que ara mateix el diàleg és impossible. Els estudiants, si ho volen, poden recórrer les sancions.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha afirmat que el rectorat de la UAB té "tot el suport" del departament en les sis expulsions. Huguet ha afegit que la Generalitat "respecta la legalitat vigent i no pot actuar d'una altra manera que expressant tot el suport als òrgans rectors de la universitat".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut