La SGAE reclama quota a un restaurant del Vendrell que posa música lliure

La croada de la SGAE perquè se satisfacin els drets d'autor ha topat amb l'oposició d'un restaurant del Vendrell. El propietari del local on hi ha música de fons no vol pagar cànons a la societat d'autors perquè, justament, selecciona peces de música considerada lliure.

Actualitzat
La música que sona al restaurant no té drets d'autor, però la SGAE ja l'ha visitat tres vegades per reclamar-li la corresponent quota mensual. Aquest restaurant del Vendrell que porta el nom d'on està ubicat, Al Costat del Museu, és dels pocs que s'han enfrontat amb la Societat General d'Autors i Editors.

"Els vam dir que no havíem de pagar perquè és música que no està adherida al seu repertori", explica el restaurador, Santi Medina. El local descarrega la música de pàgines com Jamendo, on hi ha cançons que es paguen per sentir-se en locals comercials, però la recaptació no passa per la SGAE, sinó que se'n va directament a l'autor. És el que defensen aquest restaurant i els seus clients.

El restaurant i la SGAE ja han fet un primer acte de conciliació als jutjats; però, de moment, no han arribat a cap acord.

Anar al contingut