Sevilla

La SGAE és multada amb 60.000 euros per gravar un vídeo sense permís en un casament

La SGAE haurà de pagar 60.101 euros per gravar un vídeo sense permís. No és una ironia, sinó una multa de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que condemna la Societat General d'Autors i Editors per infiltrar un detectiu que va gravar un vídeo en una boda a Sevillla sense el consentiment dels afectats. El detectiu volia provar que el saló on es va fer la cerimònia no havia pagat els drets d'autor. Protecció de Dades ho considera una infracció "molt greu".

Actualitzat
Els protectors dels drets d'autor s'han endut una multa per vulnerar uns altres drets: els de la intimitat i la pròpia imatge. Tot va començar al saló La Doma de San Juan de Aznalfarache, a Sevilla, on se celebrava un casament. La SGAE va infiltrar un detectiu a la cerimònia, que va gravar els convidats ballant al ritme de cançons protegides i per les quals el saló no havia pagat el cànon. 

El jutjat mercantil de Sevilla va multar el saló a pagar 43.179 euros de cànon musical basant-se en altres proves, però va declarar nul el vídeo perquè constituïa "una clara violació del dret constitucional a la intimitat i la pròpia imatge". Quan l'Associació per a la Protecció de Dades dels Consumidors va conèixer la sentència, la va elevar a l'Agència de Protecció de Dades, que ha multat l'SGAE. 

La història no acaba aquí. A més a més, la SGAE també està acusada de vulnerar la llei de seguretat privada. Aquesta norma prohibeix als professionals utilitzar "mitjans tècnics" en les seves investigacions. La SGAE s'ha defensat i ha dit que el fet de gravar va ser una decisió del detectiu contractat.

La multa podria no ser l'última que s'imposa a la SGAE per gravar sense permís. L'advocat de l'Associació per a la Protecció de Dades dels Consumidors ha informat que han elevat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades una altra denúncia similar, perquè un altre detectiu va gravar un casament també sense permís en un altre saló de la localitat sevillana d'Espartinas.
Anar al contingut