La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha ocupat un edifici a Sabadell
Alguns membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, davant de la propietat ocupada, a Sabadell (Foto: ACN)
Sabadell

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ocupa un edifici de Catalunya Caixa a Sabadell

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha ocupat aquest dissabte al matí un edifici del carrer de Sant Vicenç Paüls al districte de la Creu de Barberà de Sabadell. Segons els representants de la plataforma, es tracta d'un edifici propietat de Catalunya Caixa que està deshabitat des de fa més d'un any i que l'entitat no està oferint al mercat de lloguer.

RedaccióActualitzat
És la primera vegada que la plataforma ocupa un pis a Sabadell, una idea que els representants d'aquest col·ctiu ciutadà han anat madurant des de fa setmanes per tal de donar una oportunitat a persones amb problemes econòmics.

Durant tot el dissabte, una vintena de persones han estat condicionant l'espai perquè en els pròxims dies s'hi instal·lin entre tres i quatre famílies. "Hi ha moltes persones que s'estan quedant sense casa i a molts dels que concedeixen la dació no els hi ofereixen la possibilitat del lloguer social", ha explicat el Pau Llong, un dels representants de la plataforma a Sabadell. L'objectiu és que, a la llarga, les famílies acabin pagant un lloguer en funció dels seus ingressos.

El barri de la Creu de Barberà és un districte obrer de Sabadell que fa de límit entre la capital vallesana i Barberà del Vallès. La intenció dels ocupants és aconseguir que els tres pisos de l'edifici tinguin aigua i llum durant el cap de setmana perquè les persones que s'hi instal·lin ho puguin fer en les millors condicions possibles.

Segons han explicat els mateixos representants, la intenció és arribar a un acord amb Catalunya Caixa, una entitat intervinguda per l'Estat, que hauria de dedicar el seu ampli ventall de pisos al lloguer social per garantir el dret a l'habitatge, opinen.

Una de les famílies que ha decidit instal·lar-se a l'edifici està formada per una parella i dos fills d'origen gambià. Sense feina, cap dels progenitors ha aconseguit estabilitzar la situació familiar i des de fa un any no paren de canviar de domicili. "Porten un any vivint d'habitació en habitació", ha explicat l'Elbi, representant de la Plataforma a Sabadell. "Els seus ingressos són de 426 euros mensuals i fa dos mesos que viuen a casa d'un membre de la plataforma".

Els Mossos d'Esquadra ja han avisat els ocupants de les cases que en cas de rebre l'ordre judicial procediran al desallotjament de l'edifici. De moment, però, només han demanat la identificació dels representants de la plataforma.
Anar al contingut