Una gran multitud s'ha aplegat davant l'oficina del BBVA en el moment de la sortida dels activistes. (Foto: ACN)
Una gran multitud s'ha aplegat davant l'oficina del BBVA en el moment de la sortida dels activistes. (Foto: ACN)
Sabadell

La PAH de Sabadell abandona l'oficina del BBVA ocupada durant disset dies però denunciarà el banc

La plataforma ha anunciat que emprendrà una campanya de mobilitzacions més contundent, que començarà presentant una denúncia contra l'entitat bancària per presumptes coaccions i retenció il·legal. A la roda de premsa de la PAH hi havia els diputats al Parlament Joan Herrera (ICV), Joan Mena (EUiA), Marc Sanglas (ERC) i David Fernàndez (CUP), que han donat suport a la mobilització.

RedaccióActualitzat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell ha comunicat que acaba la protesta a l'oficina del BBVA del centre de la ciutat, que mantenien ocupada des de feia disset dies, però emprendrà una campanya de mobilitzacions més contundent. D'aquesta manera, la PAH ha anunciat que presentarà una denúncia contra l'entitat bancària per presumptes coaccions i retenció il·legal.

El col·lectiu va iniciar aquesta acció com a protesta per aconseguir que deixessin de figurar com a avaladors familiars d'afectats per desnonaments, ha pres aquesta decisió l'endemà que el banc tanqués les portes i evités l'entrada d'aliments a l'interior de l'oficina.

"Han posat en risc la salut dels membres de la PAH i, davant aquesta situació de bloqueig, ens sembla surrealista que transmetin solucions a l'Ajuntament de la ciutat però no vulguin negociar", ha explicat el portaveu de la PAH a la ciutat vallesana, Pau Llonch, en referència a un comunicat del banc que explica que ha passat cinc casos de possible exclusió social al consistori sabadellenc perquè, si acredita en un informe que aquest risc existeix, estaria disposat a retirar els avals hipotecaris d'aquests cinc casos.

Llonch ha explicat que han pres la decisió d'acabar amb la tancada perquè s'estava posant en risc la salut física i mental dels dotze tancats i perquè la plataforma creu que el nou calendari de mobilitzacions, que començarà amb una manifestació a Sabadell dimarts vinent, pot ser més contundent.

La PAH també té previst intensificar la campanya de senyalització d'oficines del BBVA, demanar als clients que retirin els estalvis de l'entitat  i també ha obert la porta a dur a terme una campanya d''escraches' a directius del banc, si així ho ratifica l'assemblea.

Suport d'ERC, ICV-EUiA i CUP

A la roda de premsa de la PAH hi havia la primera tinent d'alcalde de la ciutat, la socialista Marta Farrés, així com els diputats al Parlament Joan Herrera (ICV), Joan Mena (EUiA), Marc Sanglas (ERC) i David Fernàndez (CUP), que han donat suport a la mobilització.

Anar al contingut