Rugbi

La Foixarda commemora el centenari del primer partit de rugbi jugat al sud dels Pirineus

Barcelona va acollir, l'any 1911, el primer partit de rugbi jugat al sud dels Pirineus. El van disputar l'Espanyol i un combinat de jugadors francesos, el Société Patrie. L'Espanyol i sis clubs històrics de la ciutat han commemorat aquest particular centenari amb una recreació històrica al camp de la Foixarda.

Actualitzat
Han fet escalfament i han saltat al camp amb les samarretes dels clubs pels quals juguen actualment: Barça, BUC, Universitari, Enginyers, Químics i Gòtics. Una forma més de reivindicar la potència del rugbi a Barcelona i el desig de clubs i jugadors de convertir aquest esport en referència al nostre país a partir de la feina de la capital.

Un cop a la gespa, però, els jugadors que han celebrat el centenari del rugbi a Barcelona han revelat els seus autèntics colors. Per un partit, han reviscut la Société Patrie, una històrica entitat de "sportmen" francesos residents a Catalunya. I, per l'altra, l'Espanyol, que va perdre la secció de rugbi fa gairebé tres dècades, si bé hi ha un club que en va recollir el testimoni.

El moment més entranyable: l'homenatge a Luis San Agustín. És dels pocs supervivents del rugbi espanyolista de postguerra, i el cartell del partit és una foto que ho testimonia. Aquest diumenge ha vingut a la Foixarda vestit amb el mateix jersei que duia en la seva etapa de jugador.

El Patrie, de fet, ha jugat com li agrada a "Sana", intentant emular el "rugby champagne", que va esdevenir la marca del joc francès. Joc a la mà i amb velocitat, que els ha permès dur a remolc els espanyolistes durant tot el partit. No treu, però, que els blanc-i-blaus també hagin pogut aconseguir diverses marques. Mentrestant, els veterans que els han precedit, entre ells August Newton o Ander Mirambell, celebraven el tercer temps: el que ni ha canviat ni ha de canviar del món del rugbi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut