Madrid

La Fiscalia Anticorrupció recorrerà contra la imputació de la infanta Cristina

· Finalment, el jutge ha imputat la infanta Cristina en el "cas Nóos". José Castro veu indicis de "cooperació necessària" o de "complicitat" en la infanta.

· La infanta haurà de declarar davant el jutge José Castro el dissabte 27 d'abril als jutjats de Palma.

· La Casa del Rei diu que està "sorpresa" pel canvi d'opinió del jutge i que està plenament d'acord amb la decisió d'Anticorrupció de recórrer la imputació.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció presentarà un recurs contra la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos", que ha acordat el jutge instructor, José Castro. El jutge l'ha citada a declarar com a imputada, ja que entén que era "cooperadora necessària" dels presumptes delictes que hauria comès el seu marit, Iñaki Urdangarin, acusat de malversació de fons públics. Anticorrupció, però, creu els indicis contra la filla del rei "estan mancats d'entitat suficient" per imputar-la.

La Fiscalia té cinc dies per presentar el recurs i espera que la decisió que s'adopti arribi abans del 27 d'abril, data en què la infanta ha d'anar a declarar.

La citació com a imputada es pot recórrer davant del mateix jutge Castro i, a continuació, a l'Audiència de Palma i, per tant, podria acabar ajornant-se, suspenent-se o revocant-se.

Amb el suport de la Casa del Rei

La Casa del Rei ha emès un comunicat en què es mostra "sorpresa" per la imputació de la infanta, ja que entén que hi ha un "canvi de posició" de José Castro, el jutge instructor del cas. Després d'expressar "el màxim respecte" per la decisió judicial, manifesta també la seva "absoluta conformitat" amb la decisió de la Fiscalia Anticorrupció de presentar recurs contra la decisió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut