Fórmula 1

La FIA fa marxa enrere i permetrà que Renault i Alonso puguin córrer al GP d'Europa a València

Fernando Alonso podrà córrer diumenge el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1. La FIA li ha aixecat la sanció imposada després del Gran Premi d'Hongria. El Tribunal d'Apel·lació, amb seu a París, ha estimat el recurs presentat per l'escuderia Renault després de les declaracions preses aquest dilluns al matí. A l'escuderia francesa li commuten la sanció per una multa de 35.000 euros. D'aquesta manera, Alonso i el seu nou company, Romain Grosjean, podran córrer al circuit urbà de València.

Actualitzat
Recordem que els comissaris van castigar l'equip de Flavio Briatore sense córrer a València després que l'asturià va perdre un dels pneumàtics tot just després del primer "pit-stop". Els comissaris van considerar que l'equip francès va deixar sortir Alonso a la pista tot i saber que la roda havia quedat mal collada.

La FIA imposa 35.000 euros de multa

Els camions de Renault arribaven aquest matí al circuit de València sense saber si els seus pilots podrien participar en el gran premi. A la mateixa hora i a molts quilòmetres, a París, una delegació de l'equip, encapçalada pel seu director d'enginyeria, Pat Symonds, intentava convèncer els jutges del Tribunal d'Apel·lació. I ho han aconseguit més ràpid del que es pensaven. A mitja tarda, la decisió: Renault pot córrer a València i només haurà de pagar una multa de 35.000 euros per l'incident de Fernando Alonso durant l'últim Gran Premi d'Hongria.

L'asturià respira tranquil, doncs, com també ho fa Romain Grosjean. Aquest jove pilot francès serà, a partir d'aquest cap de setmana, el nou company d'Alonso en substitució de Nelsinho Piquet.

Revifar la venda d'entrades

Bona notícia també per als organitzadors del Gran Premi, que no volien ni pensar en una cursa sense Alonso. Ara confien que la confirmació de la presència d'Alonso revifarà la venda d'entrades, que, de moment, ha anat a un ritme lent i que només va animar-se en el moment que es va anunciar el possible retorn de Michael Schumacher, ara ja desmentit. Ara només cal que l'asturià duri més a la pista que no pas l'any passat quan Nakajima el va envestir en la primera volta. La seva cursa va durar exactament 28 segons.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut