L'alcalde, Josep Manel Ximenis, al balcó de l'Ajuntament. (Foto: ACN)
L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis. (Foto: ACN)
Arenys de Munt

La CUP denuncia que CiU va exigir assignar places a dit o urbanitzar parcialment la riera d'Arenys de Munt per continuar al govern

La CUP d'Arenys de Munt ha emplaçat ERC a reprendre les negociacions per tancar un pacte i ha revelat en un comunicat les exigències que CiU va posar per continuar al govern de la població del Maresme. Segons la CUP, CiU volia assignar a dit places de funcionaris, mantenir privilegis a certs treballadors municipals o urbanitzar parcialment la riera del poble.

RedaccióActualitzat
La formació de la CUP d'Arenys de Munt ha emplaçat ERC a reprendre les negociacions per tancar un pacte i ha revelat en un comunicat les exigències que CiU va posar per continuar al govern de la població del Maresme. Segons la CUP, CiU volia assignar a dit places de funcionaris, mantenir privilegis a certs treballadors municipals, urbanitzar parcialment la riera del poble o aprovar una modificació urbanística que permetria la construcció d'una gran superfície comercial de més de 1.500 metres quadrats. Entre els càrrecs assignats a dit, sense haver de passar la corresponent oposició, la plaça de funcionari de cap de brigada o el cap de tècnic de gestió urbanística.

La formació també explica algunes de les actuacions que, segons ells, poden haver incomodat CiU. Fer fora de l'Ajuntament la persona que durant 30 anys feia d'enginyer municipal sense disposar del títol, potenciar les empreses municipals GUSAM i ALOC, els beneficis dels quals anessin al poble i no a mans privades o la voluntat de resoldre les irregularitats laborals dins les regidories de CiU.

Davant tot plegat, la CUP emplaça ERC a reprendre les negociacions per tancar un pacte que garanteixi "un govern al servei d'un poble consolidant i ampliant les millores iniciades".

ERC va trencar les negociacions amb la CUP per entrar a l'Ajuntament d'Arenys de Munt i que ara prepara una moció de censura amb CiU per treure Josep Manel Ximenis de l'alcaldia. Des del juny, la CUP governava en solitari, amb només quatre de tretze regidors, després que CiU trenqués la coalició entre independentistes i nacionalistes que van segellar el 2011 en acusar l'alcalde d'una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut