Madrid

La CECA elegeix Isidre Fainé president de la patronal i Amado Franco vicepresident

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ja és el nou president de la confederació espanyola de caixes d'estalvis (CECA). La decisió l'ha pres aquesta tarda el consell d'administració d'aquesta entitat, reunit per consensuar el substitut de Juan Ramón Quintás, que va dimitir fa un mes després de setze anys al càrrec. La vicepresidència ha recaigut en el president d'Ibercaja, Amado Franco. Per primera vegada un català presidirà aquest organisme. Fainé haurà de fer front al procés de reorganització del sector i adaptar-lo a la nova normativa financera.

Actualitzat
Fainé passa a ocupar la presidència de la CECA en un moment clau per a les caixes, immerses en un procés de reestructuració al qual s'hi sumarà una reforma de la llei estatal que regeix el sector en la segona meitat de l'any.

El màxim responsable de La Caixa cobreix la presidència que va abandonar fa poc més d'un mes Juan Ramón Quintás, que era més partidari que el rellevés el president d'Ibercaja, Amado Franco. Això no obstant, algunes de les caixes, animades per entitats més grans com Caja Madrid, Bancaixa, CAM i Unicaja, van encoratjar Fainé a succeir Quintás i a competir així amb la candidatura de Franco, l'única que hi havia fins aleshores.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut