Londres

La BBC s'envolta de polèmica per la discriminació a les dones per raó d'edat i de sexe

La discriminació amenaça d'embrutar el lloat model de la BBC. La televisió pública britànica, una de les referències mundials en televisió, ha reconegut que discrimina les dones madures, perquè tenen molt poca presència en pantalla. Enmig d'un gran debat públic, el jutge ha donat la raó a una presentadora que va ser acomiadada als 51 anys per ser massa gran. A més, la premsa britànica pública també afirma que la cadena paga més als directius que a les dones que ocupen alts càrrecs. Hi ha el doble d'homes que dones a la cúpula i cobren un 10% més.

RedaccióActualitzat
Miriam O'Reilly va obrir la caixa dels trons. A finals de març, un jutge li va donar la raó: havia estat acomiadada per ser massa gran. És una constant a la televisió britànica i en la majoria de cadenes: homes madurs al capdavant dels grans informatius mentre que les presentadores són sempre molt més joves.

O'Reilly, de 51 anys, era una de les poquíssimes dones de més de 50 que continuava sortint per pantalla a la BBC. Finalment, va ser acomiadada. La periodista va portar la Corporació Britànica de Mitjans Audiovisuals als tribunals i un jutge li va donar la raó. La sentència confirma que va ser acomiadada d'un programa de màxima audiència per ser massa gran.

El cas d'aquesta presentadora ha fet que per primer cop directius de la BBC reconeguin que no hi ha prou presència de dones madures a les seves emissions. El corresponsal de TV3 al Regne Unit, Carles Costa, ha pogut entrevista O'Reilly, que li ha confessat que fins i tot li van arribar a oferir un esprai de pintura negra perquè se l'apliqués als cabells i no es veiessin els cabells blancs.

Els directius cobren més

La gran cadena pública assegura que ja treballa per corregir aquesta actitud pel que fa a l'edat, però segueix en el centre de la polèmica. Aquest cop per sexisme. Dos diaris britànics acusen la BBC de pagar més als directius que a les dones que ocupen alts càrrecs.

Segons "The Telegraph" i el "Daily Mail", hi ha el doble d'homes que de dones en càrrecs directius. 82 per 42. Els primers cobren una mitjana de 165.000 lliures, uns 200.000 euros, mentre que elles tenen una nòmina de 145.000, uns 180.000 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut