Barcelona

L'ONG Barcelona Acció Solidària continuarà les caravanes solidàries però evitarà Mauritània

L'ONG Barcelona Acció Solidària, amb la qual col·laboraven Albert Vilalta i Roque Pascual, ha celebrat la notícia de l'alliberament dels seus companys i ha anunciat que continuarà impulsant les caravanes solidàries per l'Àfrica, però evitaran passar per Mauritània, on van ser segrestats Vilalta Pascual i Alicia Gàmez. Els responsables de l'ONG han explicat també que aquest dimecres, com fins ara, hi haurà concentració, però en aquest cas per celebrar l'alliberament dels seus companys i agrair el suport ciutadà rebut durant els nou mesos que Vilalta i Pascual han estat segrestats.

Actualitzat
Un cop acabat el segrest dels cooperants catalans, Barcelona Acció Solidària, l'ONG amb la qual col·laboraven, es replanteja les caravanes solidàries en què al novembre passat van ser segrestats Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez.

Els responsables de l'ONG asseguren que les caravanes continuaran per l'Àfrica per ajudar la gent a la zona del Sahel, però s'evitarà passar per Mauritània, el país on es va produir el segrest. El director de l'ONG, Francesc Osan, confirmava aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio" que la caravana es farà en dues etapes, per terra i mar. El viatge en vaixell podria arribar fins a Dakar per repartir l'ajuda humanitària al Senegal i a Gàmbia, mentre que al Marroc s'hi arribaria per carretera.

Celebració per l'alliberament

Els responsables de l'ONG van poder abraçar els seus companys unes hores després d'anunciar-se'n l'alliberament. Cap a les dues del migdia d'aquest dilluns, el president de Barcelona Acció Solidària, Francesc Osan, compareixia davant una multitud de periodistes per mostrar la seva satisfacció pel final feliç del segrest. Eren les 14.03 hores quan Osan ha explicat que per fi havia rebut, via telefònica, la confirmació de la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que els seus companys ja eren en una zona segura i que se n'esperava l'arribada a Barcelona a la mitjanit.

La confirmació arribava després de dies d'expectació a la seu de l'ONG, que esperava la confirmació oficial del govern espanyol per pronunciar-se.

Desenes de voluntaris de Barcelona Acció Solidària van anar a l'aeroport del Prat en caravana per rebre els cooperants. "Estem molt contents. Després de nou mesos tenim una gran felicitat. Ho esperàvem des de feia molt de temps", ha dit Osan.

Concentració d'alegria i agraïment

Per aquest dimecres, Barcelona Acció Solidària ha anunciat que manté la concentració que cada setmana fan a la plaça del Rei per demanar l'alliberament dels ostatges, encara que en aquesta ocasió servirà per celebrar-ne el retorn a Catalunya i per agrair el suport ciutadà durant aquests mesos de segrest.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut