L'OCU rebutja que "un conflicte laboral previsible pugui ser considerat causa de força major".
L'OCU rebutja que "un conflicte laboral previsible pugui ser considerat causa de força major".
Madrid

L'OCU anuncia accions judicials contra els controladors i Aena

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha anunciat que presentarà una "querella criminal" contra els controladors aeris que siguin "culpables" del caos aeroportuari i que també presentarà un contenciós administratiu contra Aena per entendre que és la "responsable" del funcionament correcte dels aeroports. En un comunicat, l'OCU rebutja que "un conflicte laboral previsible pugui ser considerat causa de força major" com a justificació de la denúncia contra Aena.

Actualitzat
L'OCU ha afegit que sol·licitarà a Aena, per via judicial, la "identificació" dels controladors que haurien de ser als seus llocs de treball durant aquests dies. També demanarà les causes adduïdes per justificar la seva absència.

L'organització de consumidors fa una crida als ciutadans afectats perquè guardin els bitllets dels vols no realitzats, demanin factures de les despeses que hagin de realitzar i "no firmin" cap renúncia a exercir els drets que els emparin.

Per últim, insisteix en la necessitat d'una "adequada regulació" de l'exercici del dret constitucional de vaga, compatible amb el "no menys constitucional" correcte funcionament dels serveis essencials per la comunitat.
Anar al contingut