Barcelona

L'Hospital de la Vall d'Hebron inaugura nous equipaments d'alta tecnologia

L'hospital ha inaugurat nous equipaments d'alta tecnologia, entre els quals destaca un bloc quirúrgic, que permetrà incorporar un total de 19 quiròfans integrats, 36 'boxs' d'UCI, i 20 sales de reanimació, amb una superfície total de més de 10.300 m2.

RedaccióActualitzat

Tecnologia capdavantera a l'Hospital de la Vall d'Hebron. L'hospital ha inaugurat nous equipaments d'alta tecnologia, entre els quals destaca un bloc quirúrgic, que permetrà incorporar un total de 19 quiròfans integrats, 36 'boxs' d'UCI, i 20 sales de reanimació, amb una superfície total de més de 10.300 m2.

Dos dels quiròfans nous són híbrids, és a dir, funcionen com a quiròfan i com a sala d'imatge digital, on s'hi podran fer proves diagnòstiques i de control durant les intervencions quirúrgiques per al 2014.

Una altra novetat és una nova unitat de cures intensives per a pacients de pediatria. Des del punt de vista estructural, ha doblat la seva superfície, ocupant 1.170 m². Tot i així un dels principals canvis és que afavoreix l'estància dels familiars de l'infant ingressat, ja que no hi haurà limitació amb les hores de visita.

També s'ha incorporat la tecnologia 'ECMO' i de cor artificial per als pacients que estan a l'espera d'un trasplantament de cor. Així, aquesta Unitat de Cures Intensives està preparada per afrontar l'increment de complexitat i de necessitats tecnològiques dels pacients ingressats, tenint en compte que la Vall d'Hebron és un dels cinc hospitals de l'estat espanyol referents pel que fa a trasplantament de cor, fetge i pulmonar.

També es posa en marxa la Sala Cellex d'Hemodinàmica, capdavantera a l'estat espanyol en el tractament multidisciplinari de les cardiopaties complexes. Aquesta sala, donada per la Fundació Cellex, combina els requeriments d'un quiròfan amb l'ús d'equips integrats d'última generació en imatge (radiològica i ecocardiogràfica), que guiaran cardiòlegs i cirurgians cardíacs en la utilització combinada de tècniques quirúrgiques mínimament invasives i procediments percutanis.

Entre els tractaments que es poden aplicar de forma més ràpida i segura a la nova sala, hi ha la implantació de pròtesis valvulars cardíaques a través de catèters o per accés quirúrgic mínimament invasiu, així com la reparació de vàlvules cardíaques o la correcció de defectes congènits en nens i adults, sense necessitat de cirurgia oberta i connexió a dispositius de circulació extracorpòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut