Badalona

L'Hospital de Badalona prova un aparell que permet fet anàlisis de sang sense punxar el pacient

Entre els avantatges que comporta aquesta tècnica també hi ha que els resultats es poden obtenir en només 6 minuts.

RedaccióActualitzat

Un nou aparell que s'està provant l'Hospital de Badalona permet fer una analítica de sang sense punxar el pacient. Un altre dels avantatges és la rapidesa a saber els resultats, que es poden obtenir en només 6 minuts.

El sistema funciona a través de sensors que mesuren la temperatura del cos. A partir dels canvis bioquímics que es produeixen a l'organisme, el dispositiu pot revisar més de 130 paràmetres de la sang. El cap del projecte, Alejandro Valverde, explica que "cada reacció química que té lloc a l'interior de l'organisme genera una temperatura que expedeix a l'exterior. El que fa aquest dispositiu és mesurar aquesta temperatura i, segons un algoritme, fa els càlculs per als paràmetres".

Un dels pacients voluntaris que dilluns va provar l'aparell, en Xavier, ha explicat així l'experiència: "No es nota res. No he sentit cap dolor ni cap problema. L'avantatge que té és que no et punxa, i que tens els resultats immediatament".

Aquest sistema, desenvolupat a Rússia i Ucraïna, es basa en tecnologia aeroespacial i ja està homologat en una desena de països.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut