Estrasburg

L'Eurocambra aprova que només es pugui tallar la connexió a internet amb una ordre judicial

El conegut com "paquet telecom", és a dir, la reforma del sector de les telecomunicacions acordada pels governs dels 27 ha acabat de moment el seu camí legislatiu. El Parlament europeu ha rebutjat la proposta perquè no inclou garanties suficients per al tall de l'accés a internet. L'eurocambra exigeix que la privació de l'accés a la xarxa pugui només fer-se per via judicial en contra del que deia el redactat inicial, que obria la porta a què aquesta decisió es pogués prendre per via adminstrativa.

Actualitzat
Els diputats europeus consideren que qualsevol mesura que es prengui i que afecti els internautes ha de respectar els seus drets i llibertats. Un total de 407 representants han votat a favor d'introduir una esmena que exigeix una ordre judicial perquè un proveïdor talli la connexió a internet. La introducció d'aquesta esmena retira tot el projecte perquè s'havia d'aprovar íntegrament de la manera com estava escrit.

Amb aquesta decisió, Estrasburg es posiciona en contra d'aquesta normativa i també en contra de la que prepara França. La llei contra la pirateria promoguda per Nicolas Sarkozy dóna permís a una autoritat administrativa perquè talli la xarxa de dos mesos a dos anys a les persones que facin descàrregues il·legals.

Aquesta negativa de la cambra trenca el calendari previst, ja que la intenció era que aquesta mesura s'aprovés abans de les eleccions per renovar el Parlament Europeu, el 7 de juny. A partir d'ara, s'obre un període màxim de 8 mesos perquè els governs i el nou Parlament mirin d'arribar a un nou acord.
Anar al contingut